Görüş Bildir
Haberler
Ankara'nın Ne İşe Yaradığı Belli OImayan 9 Yapısı

Ankara'nın Ne İşe Yaradığı Belli OImayan 9 Yapısı

Dexter Morgan
22.03.2014 - 20:50 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 23:58

Ardı arkası kesilmeyen ve ne olduğu anlaşılmayan projeler

Ankara'da artık gelenekselleşmiş bir hale gelen saçma yapılar serisi devam ediyor. Bu yapıların kimisi yapılıp kullanılmıyor kimisi ise kullanılsa bile işe yarayan bir görevi yok. Ankara'lıların hayatlarını kolaylaştırmak yerine sadece para harcamak adına yapılmış olan bu yapılar Belediye izinleri ile gerçekleştiriliyor. 

İşte o işe yaramaz yapılar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'nın Giriş Kapıları

Ankara'nın Giriş Kapıları

Başkan Melih Gökçek'in 'Ankara'nın Çehresini Değiştirecek' dediği ve şehrin 7 girişine yaptırılan toplamda 31 Milyon $ harcanan bu kapıların hala kim ne amaçla yapıldığını bilmiyor. Bu kapılar olmadan da Ankara'ya giriş yapılıyordu nihayetinde.

Çankaya Oteli

Çankaya Oteli

Çankaya'da Uğur Mumcu caddesi üzerinde bulunan ve 1996'dan beri inşaat halinde olan artık çürümüş bu yapı Çankaya Oteli adı altında yıllar önce hizmete girmesi beklenen bir yapıydı fakat halen kabası bitmiş bir gökdelen inşaatından ileri gitmiş değil. Üstelik yıllardır tepesinde bir inşaat vinci bulunan yapının çevreye tehlikeli olabileceğini belirtmek gerekir. Ya yık ya devam et! Neyin mahkemesi bu hala sonuçlanamadı dedirtecek cinsten.

Cumhuriyet Kulesi

Cumhuriyet Kulesi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan ve tam yerleşim yeri olan Tepebaşı mahallesinin arasında bulunan bu kule inşaatının yüksekliği 135 metre. Atatkule'den daha yüksek olan ve şuan Ankara'nın en yüksek yapısı ünvanını elinde bulunduran bu beton yığının inşaatı yaklaşık 6,5 sene önce eski Keçiören Belediye Başkanı, Turgut Altınok tarafından attırıldı. İnşaatın amacının yüksekten Ankara manzarasına bakılacağını ifade edilmişti fakat seçimleri kaybettikten sonra mahkeme kararıyla durdurulan inşaat halen tehlike arz etmekte ve çürümeye mahkum edilmektedir.

Çelik Kafes

Çelik Kafes

Halen ne amaçla yapıldığı ve yıllarca öylesine neden bekletildiği belli olmayan ve adı olmadığı için Ankara'nın Çelik Kafesi ismi takılan yapının etrafı tonlarca çelikle kaplı. Üstelik Ankara'nın en merkezi noktalarından birinde Eskişehir yolu üzerinde bulunan yapının hemen yanından yeni Metro inşaatı da geçmektedir. Yaklaşık 10 sene kadar çelik hali ile bekletilen yapı 2012 yılı içerisinde özel bir firmaya tek tek söktürülmüş kurulumu ve sökümü için ayrıca para harcanmış ve hiç birşey elde edilmemiş tek yapı ünvanını koruyor.

Gökkuşağı

Gökkuşağı

Milli Kütüphane, Bahçelievler kavşağı ve TEDAŞ arasında bulunan, ana arter olarak kabul edilen İnönü Bulvarını ikiye bölmek ve trafiği felç etmek adına yapılmış olabileceği düşünülen halen faal olmayan ve yaklaşık 10 sene önce kurulmuş bu yapının da ne amaçla inşa edildiği bilinmiyor. Ortasında uzun ince bir saat bulunan ve içerisinde çeşitli dükkan ve kiosklar barındıran fakat hepsinin boş olduğu tek kompleks Gökkuşağı. Ankara'nın başarısız ve gereksiz bir diğer projesi olarak göze çarpıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapay Şelaleler

Yapay Şelaleler

Özellikle Keçiören ve Yenimahalle belediyesi sınırları içerisinde görülebilecek en abuk manzaralardan biri de yapay şelaleler. 2000'li yılların başlarında o döneme damgasını vuran bu yapılar mantar gibi çoğalarak bir anda Ankara'nın simgesi haline gelmiştir. Ne amaçla bir şelale yapılır bilmiyorum, amaç güzel gözükmekse parklara bahçelere ve yeşil alanlara daha çok yer verilmesidir şehircilik anlayışı. Eciş bücüş sokakların ortasında bulunan yapmak için yapılmış parklarda şelale olsa ne olmasa ne. Bu şelalelerin en büyüğü ise Keçiören'in girişinde AVM'nin karşısında bulunup sadece önünde ki ana caddeyi ıslatmaktadır 7/24

Teleferik

Teleferik

Ankara'da bir diğer saplantı olarak gözlere çarpan yapı Teleferik'tir. Yahu insanlar bunu ulaşım aracı olarak kullanabilse, ne bileyim Keçiören'den binip Kızılay'a kadar trafiksiz gidebilse anlarım fakat bu Teleferik'ler sadece 1 kilometrelik alanda gidip gelmektedirler. İnsanların 35-40 metre yukarıdan trafiği seyretme zevki mi vardır nedir? Kısaca milyon dolarlar harcanan bir başka lüzumsuz yapı.

Estergon Kalesi

Estergon Kalesi

Yapay şelaleler gibi yapay kaleler de mevcut Ankara'da. Ve içleri abuk sabuk restoranlarla dolu. Başlarda insanların ilgisini çekmiş olsa da şimdiler de esnafın teker teker kepenk kapattığı gereksiz yapılar halindeler. Oysa bir kale yerine eski Ankara evleri görünümlü bir pazar yapılması (illa yapılacaksa) daha makul olabilirdi. Yine bir fiyasko bu yapılarda.

Samanyolu Outlet Projesi

Samanyolu Outlet Projesi

Ankara-Konya karayolu üzerinde bulunan Outlet projesinin hala ne amaçla kurulduğu belli değil. Gölbaşı'na giderken villa tarzında yapılan evlerin tek tek birer markaya zorla iş yaptırma çabalarıyla bezenmiş çoğunun dükkanlarını kapatıp gitmeleriyle sonuçlanmış hüsran projesi. 

Not: Evler hala boş. Fiyatlar hala uçuk. Hani outlet anlayışı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
43
40
27
17
16
14