Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Vahşet: Çok Sayıda Köpek Zehirlenerek Öldürüldü

etiket Ankara'da Vahşet: Çok Sayıda Köpek Zehirlenerek Öldürüldü

Ankara'nın Batıkent semtinde hayvanlara yönelik korkunç bir vahşet gerçekleştirildi. 16 köpek zehirlenerek öldürüldü. Köpeklerin tavuk eti ile zehirlendiği tespit edildi. 

Ankara'nın Batıkent semtinde köpeklerin zehirlendiği ihbarı alan hayvanseverler, olay yerine gittiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaştı. Çok sayıda köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü görüldü.

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan hayvanseverler, bu vahşet karşısında gözyaşları ile isyan etti 👇

Bir şüpheli gözaltına alındı.

Bir şüpheli gözaltına alındı.

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğünce sokak köpeklerinin zehirlenerek telef olduğu iddialarını soruşturmak üzere özel ekip kuruldu.

Ekiplerin çalışmasıyla bir şüpheli belirlenen adreste yakalandı. Polis ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Can çekişen köpeklere hızla müdahale edilirken, tedavi altına alınan köpeklerden bazılarının hayatta olduğu bilgisi de aktarıldı.

Ankara Büykşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sorumluların ortaya çıkarılması talimatını verdiğini söyledi.

Ankara Büykşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sorumluların ortaya çıkarılması talimatını verdiğini söyledi.

Tavuk eti ile zehirlemişler

Tavuk eti ile zehirlemişler

Belediye ekipleri de ihbar üzerine olay yerine intikal etti. AA'nın aktardığına göre, yapılan incelemede 16 köpeğin yedikleri tavuk etinden zehirlendiği belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Oğuzhan Yücel, 'Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tüm ekiplerimizi bu bölgeye çektik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Neticeye yönelik olarak bu vahşeti işleyen insanlarla ilgili olarak da bir çalışma yaparız, herhangi bir ipucu bulursak da yetkililerle paylaşacağız. Biz de üstümüze düşeni yapacağız.' diye konuştu.

"Tavukları bırakan aracı sitelerin güvenlik kameralarından gördük"

"Tavukları bırakan aracı sitelerin güvenlik kameralarından gördük"

Hayvansever Ali Şahan da topladıkları tavuk eti numunelerini emniyet güçlerine teslim ettiklerini ifade etti.Şahan, 'Hayvanlar, ağzından köpükler çıkartıp birkaç saniye içinde olduğu yere yığıldı ve öldü. Biz bunları bırakan aracı sitelerin güvenlik kameralarından bizzat gördük. Burada yaşanan olay insanları tedirgin etti. Bunlar bulunsun.' diye konuştu.

Öte yandan görgü tanıkları da beyaz bir araçtan kişi veya kişilerce zehirli tavuk eti ve benzeri ürünlerin olay yerine bırakıldığını iddia etti.

Büyükşehir ve Yenimahalle belediye ekiplerinin olay yerinde çalışması sürüyor. Bu arada, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğünün özel bir ekip kurduğu, olayın çok yönlü araştırıldığı bildirildi. Ayrıca, olay yerine gelen yaklaşık 200 hayvansever araziye bırakılan zehirli tavuk eti parçalarını toplayıp ekiplere teslim etti.

Sosyal medya hayvanların katledilmesine karşı ayağa kalktı. Bir türlü Meclis'ten geçmeyen hayvan hakları yasasının bir an önce kabul edilmesi için yeniden çağrı yapılıyor...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pofuudk20

YA SİZ NE BİÇİM OROSPU ÇOCUKLARISINIZ ALLAH BİN BELANIZI VERSİN GEBERİN İNŞALLAH KÖPEKTEN NE İSTEDİN YA NE

Esthetician

İnsanların birbirlerini öldürmelerini her zaman güç bela anlamışımdır da hayvanlar ile nasıl bir alıp veremediklerinin oldugunu hiç anlamayacagım. Köpek sizi... Devamını Gör

Bozkurt

Bu kafadaki piç kurularını zehirlemek lazım ama her nedense bulunamıyor.