Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Sokak Hayvanları İçin Yemek Artıklarından Mama Üretilecek

Ankara'da Sokak Hayvanları İçin Yemek Artıklarından Mama Üretilecek

Deniz Gök
27.01.2022 - 17:07 Son Güncelleme: 28.01.2022 - 01:11

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, üretim fazlası gıda maddelerini geri dönüştürerek Sincan Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurduğu tesiste mama üretmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk etapta günlük bir ton üretim kapasitesiyle çalışmaya başlayan tesiste elde edilen mamalar, Başkent’teki sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından gıdaların geri dönüşümünden üretilen mama sayesinde yılda 3,5 milyon TL tasarruf elde edilmesi hedefleniyor.

"Türkiye'nin en büyük mama üretim projelerinden biri"

"Türkiye'nin en büyük mama üretim projelerinden biri"

Günlük üç ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük mama üretim projelerinden birisini hayata geçirdiklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu açıklamalarda bulundu:

“Sokak hayvanlarının beslenmesinde restoran artıkları her zaman gündemde olan bir konu ancak uygulamada toplanan yiyeceklerin birbirine karışması, yemeklerden plastik çatal, bıçak, kürdan ve izmarit gibi nesnelerin ayrıştırılması her zaman mümkün olmuyor. Büyük kurum ve kuruluşlarda kazan dibi olarak tabir edilen üretim fazlası yemeklerin değerlendirilmesi bu nedenle önem arz ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kazan dibi yemek artıklarını değerlendirmek amacıyla bu tesisi kurduk. Aynı zamanda Halk Ekmek Fabrikası ile de iş birliği yaparak standart dışı ekmekler ve satılamayan kuru ekmekleri topluyoruz. İlk etapta günde bir tonla deneme üretimine başladık. Kendi mama üretimimiz sayesinde yılda 3,5 milyon TL tasarruf sağlayıp, bu tutarı sokak hayvanlarının başka ihtiyaçlarını karşılamada kullanacağız.”

Üretim fazlası gıda çağrısı

Üretim fazlası gıda çağrısı

Restorandan kafelere kadar tüm özel, kamu kurum ve kuruluşları ile gıda üretimi yapan fabrikalara gıda atıklarını Büyükşehir Belediyesi'ne vermesi çağrısında bulunan Aslan, şöyle konuştu:

Ankara’da çok sayıda özel ve kamu kurum ve kuruluşu var. Bu kurum ve kuruluşların kazan dibi gıda artıklarını bize vermeleri halinde onları mamaya dönüştürerek sokak hayvanlarının beslenmeleri için kullanacağız. Üretim fazlası gıdalarını vermek isteyen kuruluşlar Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçebilirler.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
55
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fenaception

Dinazor Melih'in döneminde hiç böyle işler yapıldığını gördünüz mü? Göremezsiniz. Helal olsun Mansur başkana.

Pasif Kullanıcı

göremezsin çünkü onlar kendi hayvanlarını doyurmak meşguldü..

Elifturta

Helal olsun 👍😍❤️

Yavuz

Adamsınız adam.