Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da 5 Katlı IŞİD Binası: 30 Çocuğu Eğitiyorlarmış

etiket Ankara'da 5 Katlı IŞİD Binası: 30 Çocuğu Eğitiyorlarmış

Onedio Medya
31.08.2016 - 10:28

Geçtiğimiz hafta Ankara'da IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, IŞİD'in 'kitabevi' olarak bilinen beş katlı bir binayı çocuklara eğitim vermek amacıyla kullandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuyla ilgili 'Ankara'da IŞİD okulu' başlıklı haberlerin yer aldığının sorulması üzerine yaptığı açıklamada, 'Okul tanımlaması yanlış, 4 kişi alınmıştır o doğrudur. Orada da, çocuklara bir takım Türkiye’nin izin vermeyeceği, mücadele ettiği ileriye yönelik düşüncelerini aktarma faaliyetleri içerisinde olduklarını söyleyebiliriz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv: AA/ Mehmet Ali Özcan

Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre yaşları 9 ile 17 arasında değişen çocukların Ankara'da yer alan bu binadaki dairelerde yatılı olarak kaldıkları öğrenildi.

Örgüt üyeleri kitabevi olarak bilinen binayı aylık 4 bin liraya kiralamış ve binada 25’i kız 30 çocuğa eğitim verilmiş

Örgüt üyeleri kitabevi olarak bilinen binayı aylık 4 bin liraya kiralamış ve binada 25’i kız 30 çocuğa eğitim verilmiş

Fotoğraf: Milliyet

Ulucanlar Caddesi’nde yer alan beş katlı binanın kitabevi olduğuna dair hiçbir ibare yer almıyor. 

Habere göre 'Koruma altına alınan' çocukların bazıları ailelerine, bazıları ise aile fertlerinin gözaltında olması sebebiyle yakınlarına teslim edildi.

Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği belirtiliyor

Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği belirtiliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ek olarak Ankara’da örgüt üyelerinin kendilerini kamufle etmek için sakallarını kestirdikleri, seyyar satıcılık yaparak günlük yaşamlarını sürdürmeye devam ettirdikleri öne sürülüyor. 

Bir ara tevhit bayraklarıyla dolaşılan Hacıbayram Mahallesi’nde örgütün sohbet toplantıları yaptığı belirtilen küçük binanın yıkıldığı aktarılıyor.

6 ilçeye düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı

6 ilçeye düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı

İddialara göre, geçtiğimiz aylarda bu semtteki terör örgütü üyeleri Çubuk’ta yer alan Saray caddesi taraflarına taşındı. Polis geçtiğimiz günlerde Çubuk ve Altındağ’ın aralarında bulunduğu 6 ilçeye IŞİD operasyonu düzenlemiş 17 şüpheliyi de gözaltına almıştı.

'Orası bir okul değil, bir hücre gibi değerlendirilmiş ve operasyon yapılmıştır'

'Orası bir okul değil, bir hücre gibi değerlendirilmiş ve operasyon yapılmıştır'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Konuyla ilgili basında yer alan 'Ankara'da IŞİD okulu' başlıklı haberlerin sorulması üzerine Bakan Ala, şöyle konuştu:

“DAEŞ terör örgütü veya diğer terör örgütlerine karşı biliyorsunuz etkili mücadele yürütüyoruz. Bu çerçevede zaman zaman operasyonlar yapılıyor. Bu örgütlerle irtibatlı görülenler gözaltına alınıyor. Burada adının okul olabilmesi için okul faaliyetinin olması, açılmış olması gerekir. Gazete onu öyle değerlendirmiştir, öyle bir isim koymuş. Ama orada 4 kişi gözaltına alınmıştır faaliyetlerde bulunan. Yanında da bazı çocuklara oraya kendi bulundukları yerlere götürüp bir takım anlatılarda bulunma ya da bu tür faaliyetler eğiliminde olan ya da bunu yapan kişiler alınmıştır. Orası bir okul değil, bir hücre gibi değerlendirilmiş ve operasyon yapılmıştır. 

Zaman zaman Türkiye’de terör örgütlerine karşı operasyonlar yapılmaktadır. Hiçbir terör örgütünün Türkiye içerisinde faaliyette bulunmasına izin verilmemektedir. Bazı istihbari çalışmalar ve operasyonlar zamanlaması bakımından Türkiye’nin çıkarları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu arada prosedürler işlerken farklı değerlendirmeler, farklı isimlendirmeler olabilmektedir. Medyada çalışan arkadaşlar bakımından söylüyorum. Okul tanımlaması yanlış, 4 kişi alınmıştır o doğrudur. Orada da çocuklara bir takım Türkiye’nin izin vermeyeceği, mücadele ettiği ileriye yönelik düşüncelerini aktarma faaliyetleri içerisinde olduklarını söyleyebiliriz. Ama bunlar hemen takip ediliyor, müdahale ediliyor ve gözaltına alınıyor. Kullandığımız dil önemlidir. Türkiye asla bu tür faaliyetlere izin vermemektedir. Hiçbir terör örgütünün okul diye adlandırılabileceği bir faaliyeti olamaz Türkiye’de.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
135
47
25
14
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soldan Yazar

ailelerin mallığı olduğunu kabul edelim mi bi? çocuğunu din eğitimi alsın diye yatılı evlere gönderirsin ondan sonra da çocuğum neden ışıdçi oldu? genetik pr... Devamını Gör

Erdem Gündoğdu

adamlar dibimizde lan istedikleri zaman istedikleri yeri patlatacak durumdalar. ne hale geldik... yazık amk

mavi yaka

burnumuzun dibinde olsalar iyi kötülük içimizde....

gwn

sen nitelikli terör örgütüne 'bir kaç öfkeli genç' dersen , cemaat sıçar !!