Görüş Bildir
Haberler
Android’de Cortana Devri

Android’de Cortana Devri

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanal Asistanlar, geleceğin teknolojilerinden olarak lanse edilmelerine rağmen hala günlük hayatımıza dahil olmak için yeterince gelişmiş değil. Yine de Apple’ın Siri’sinin gelecek vadetmesi, Microsoft’un da Cortana gibi kuvvetli bir rakip çıkarması Sanal Asistanların geleceği hakkında ümitlendiriyor. Microsoft şimdi bu alanda yeni bir adım daha atarak Sanal Asistanı Cortana’yı hayatımıza biraz daha sokmayı amaçlıyor: Android desteği.

Microsoft’un Cortana’sı aslında Android telefonlar için bulunuyordu ancak sadece basit bir üçüncü parti bir uygulamaydı. Yeni beta güncellemesinde ise Microsoft, Cortana’ya Google Now’un yerini alabilme yeteneği kazandırdı. Artık Anroid telefonlarınızın ana ekran butonuna basılı tuttuğunuzda Google Now yerine Cortana’yı başlatabileceksiniz. Böylece Android telefonunuzda Cortana’yı zahmetsizce deneyebileceksiniz.

Henüz beta olarak sadece Microsoft Insider’lara yayınlanan sürüm Google Play’e düşmüş değil. Ancak çıktığında Microsoft Cortana’yı tüm platformlara getirme hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/08/10/co...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0