Görüş Bildir
Haberler
Analitik Firması Santiment'e Göre Bitcoin Yeni Bir Ralliye Hazırlanıyor Olabilir: İşte O Veri!

etiket Analitik Firması Santiment'e Göre Bitcoin Yeni Bir Ralliye Hazırlanıyor Olabilir: İşte O Veri!

Merlot Vinho
22.02.2022 - 15:00

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim artarken kripto para piyasasında ciddi düşüşler yaşandı. Lider para birimi Bitcoin fiyatı 38.000 doların altına indi ve akümüle olmaya başladı. Veri analitik firması Santiment ise Bitcoin grafiğindeki önemli bir göstergeye dikkat çekerek olası bir ralli hazırlığının sinyalini verdi. Peki Bitcoin'de ralli hareketi ne zaman başlayabilir?

İşte detaylar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın yükselişi ve borsa düşüşleri Bitcoin fiyatını etkilemiş gibi duruyor.

Altın yükselişi ve borsa düşüşleri Bitcoin fiyatını etkilemiş gibi duruyor.

Bitcoin 40.000 dolardaki önemli desteği kaybettikten sonra kripto para piyasasında ciddi çekilmelere neden oldu. Kripto pazar analizlerine odaklanan Santiment firması, paylaştığı verilerle Bitcoin fiyatında olumlu kırılmaya neden olabilecek bir sinyale dikkat çekti. Bitcoin'in ralli hazırlığında olabileceğini düşünen firma, özellikle altın fiyatındaki yükselişe işaret etti. Altın fiyatında son iki haftada yaklaşık%5'lik bir artış yaşandı. Değerli madenler için oldukça önemli bir miktar olan bu oranın yanı sıra Bitcoin, ABD borsalarıyla birlikte düşüşe geçti.

BTC fiyatındaki düşüş SP500 endeksiyle kesişti.

Analitik firması Santiment, mevcut korelasyon durumundaki herhangi bir bozulmanın yeni bir ralli getireceğini savunan bir veri paylaştı. Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yükseliş getirecek önemli bir göstergeye işaret edildi. Yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

'Bitcoin 40.000 dolar üzerinde zorla duruyor ve hafta sonuna kadar yaşanan bu orta seviyeli düşüş S&P500 düşüşüyle aynı zamana denk gelmiş durumda. Altın ise son sekiz ayın tepe noktasına ulaştı. Pozitif bir kırılım için BTC korelasyon ayrışmasını bekleyin.'

Bitcoin rallisini korelasyon kırılımının başlatması bekleniyor.

Bitcoin rallisini korelasyon kırılımının başlatması bekleniyor.

Santiment analizleri Bitcoin fiyatının hisse senetlerinden ayrışması durumunda pozitif yönde kırılabileceğini gösterirken, Amerikan hedge fonu Pantera Capital yetkilisi de benzer fikirler paylaştı. Şirket baş yatırım sorumlusu olan Joey Krug, kripto para ekosisteminin geleneksel piyasalardan ayrılmasını beklediğini bildirdi. Ancak yaptığı açıklamada korelasyon hareketinin beklenenden uzun sürdüğünü ve kırılım eğiliminin devam ettiğini belirtti.

Kriptonun yeniden geleneksel piyasalardan ayrışması gerekiyor.

Kriptonun yeniden geleneksel piyasalardan ayrışması gerekiyor.

Bitcoin'in destek altında kaldığı süre boyunca diğer para birimleri de onu yakından takip etti. En güçlü 10 altcoinden bazıları %8'den fazla değer kaybı yaşadı. Ethereum tekrar 3.000 dolar altına çekilirken özellikle DeFi coinler oldukça ucuzdan işlem görmeye başladı. Bu nedenle kripto pazarının tek başına ticaret yapmaya başlamasını bekleyenlerin sayısı arttı. Açıklamalara göre bu ayrışma önümüzdeki haftalarda gelebilir ve kripto yeniden bağımsız yönlü hareket etmeye başlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Markette ayılar ve boğalar arasındaki savaş devam ediyor.

Markette ayılar ve boğalar arasındaki savaş devam ediyor.

Piyasanın geri dönmesi için aşılması gereken ilk seviye 39.600 dolar ve sonrasında 45.821 direnci var. Boğaların yeni bir ralli başlatması için bu dirençler üzerinde kapanışların gelmesi gerekiyor. Ancak güncel olarak Bitcoin ayıları ile boğaları birbiriyle savaşıyor ve fiyat 38.000 dolar seviyesinde direniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın