Görüş Bildir
Haberler
Anadolu ve Trakya'da Kar Esareti

Anadolu ve Trakya'da Kar Esareti

Ulaş
06.02.2016 - 12:37

Marmara’nın güneyi ile batısı, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Anadolu'un iç kesimlerinde yoğun kar yağışı sebebiyle birçok yol ulaşıma kapandı. Başkent Ankara'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AA

Marmara’nın güneyi ile batısı, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’da yoğun kar yağışı sebebiyle birçok yol ulaşıma kapandı.

Başkent Ankara'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar nedeniyle ana yollar, sokaklar, park ve bahçeler kısa sürede beyaza büründü. Araçların yollarda güçlükle ilerledikleri görüldü.

Bolu dağında ulaşım aksıyor

Bolu dağında ulaşım aksıyor

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor. Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de TEM otoyolunda ve D-100 karayolunda sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Çanakkale ve Balıkesir’de yoğun kar yağışı

Çanakkale ve Balıkesir’de yoğun kar yağışı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Balıkesir'in Edremit ilçesini, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu, onlarca araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, iş makineleriyle yol açma ile tuzlama çalışmaları yaparken, zincirsiz seyrederken şarampole yuvarlanan bazı araçlar ekipler tarafından kurtarıldı. Ekipler yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

62 köy yolu ulaşıma kapandı

62 köy yolu ulaşıma kapandı

Kırklareli'de kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 15, Kofçaz'da 25, Demirköy'ün bazı kesimlerinde 55 santimetreye ulaştı.  Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve Demirköy ilçeleriyle Mahyatepe mevkisi ve Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Kırklareli Jandarma Komutanlığıyla Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise kar yağışının yoğun olduğu Dereköy Gümrük Kapısı ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde araçların zincirsiz trafiğe çıkmasına müsaade etmedi. Ekipler, kış lastiği olmayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı görüldü. Demirköy ilçesinin İğneada beldesinde ise kara saplanan 2 araç, İl Özel İdaresi ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yaptığı açıklamada, yoğun kar sebebiyle ulaşıma kapanan 62 köy yolunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Eser, ekiplerce aralıksız yürütülen çalışmaların tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti.

  • DHA / AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aralıkayı

angara kadar olamaz sallamayalım lütfen