Görüş Bildir
Haberler
AMY Ekibinden Oasis Belgeseli Geliyor

AMY Ekibinden Oasis Belgeseli Geliyor

Onedio Medya
03.11.2015 - 22:18

16 Ekim tarihinde ülkemizde de gösterime giren Amy Winehouse belgeseli 'Amy'nin yapımcı şirketi On the Corner'dan James Gay-Rees ile filmin yönetmeni Asif Kapadia, Oasis belgeseli için çalışmalara başlandığını duyurdular.

Prodüksiyonunu James Gay-Rees’in yapacağı dokümanter filmi, daha önce birçok Coldplay videosunda da imzası bulunan Mat Whitecross yönetecek fakat işin başında yine Asif Kapadia olacak.

Bağımsız filmleri finanse eden Independent’tan Andrew Orr’un ifadesine göre Oasis, Britanya müziğinde iz bırakmış sayılı gruplardan birisi ve 1991’de Noel’in, abisi Liam’ın grubuna katıldığı günden itibaren şarkıları tüm listeleri altüst etti. 

“Definitely Maybe” ile tüm ülke tarihinden en iyi çıkış albümü rekorunu elinde bulunduran Oasis’in bu film için el değmemiş dev bir arşive özel giriş iznini de film ekibine şimdiden verdiği doğrulanan bilgiler arasında.

1991 Yılında bir araya gelen Noel ve Liam Gallagher kardeşlerden oluşan Oasis, ilk albümleri Definitely Maybe’yi 1994’te yayınladılar ve muhteşem bir çıkış yakalayarak, daha sonra yayınladıkları tüm albümleri İngiltere’de bir numaraya oturtmayı başardılar.

1999 Yılına gelindiğinde, yani ilk albümden sadece 5 yıl sonra grup 70 milyonun üzerinde albüm satmayı başarmış ve Britanya müziğine damgasını vurmuştu. Oasis son turnesini 2008 yılında yaptı ve daha sonra kardeşler arasında iyice artan anlaşmazlık Oasis’in sonun getirdi.

Son 7 yıldır Liam ve Noel müzik kariyerlerini solo çalışmalarla devam ettiriyorlar fakat grubu tekrar bir araya getirme çabaları, iki kardeş her ne kadar inkar etse de, hala devam ediyor.

Hafif Müzik ve Eksen

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
6
1
0
0
0
0