Görüş Bildir
Haberler
Sharon Jones 60 Yaşında Hayata Veda Etti

Sharon Jones 60 Yaşında Hayata Veda Etti

Onedio Medya
19.11.2016 - 11:14

Yaklaşık üç yıldır pankreas kanseri ile mücadele eden Brooklyn kökenli funk ve soul şarkıcısı Jones dün gece hayata gözlerini yumdu.

Sharon Jones & The Dap Kings Facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre 60 yaşındaki sanatçının son anlarında tüm sevdikleri ve grubu The Dap Kings de yanındaydı. 

Bütün destekçilere ve dua eden herkese teşekkür edilen açıklamada, Jones adına bağış yapılabilecek çeşitli vakıf ve derneklerin de adresleri yayınlandı.

2013 yılında kanser teşhisi konan ve hastalığı yenmek için verdiği mücadele daha sonra “Miss Sharon Jones!” adlı bir dokümanter film haline gelene Sharon Jones, geçen yıl Toronto Uluslararası Film Festivali’nde filmin prömiyeri yapılırken kanserin yeniden baş gösterdiği haberini almış ve mücadelesinin süreceği mesajını vermişti.

En son geçtiğimiz Ağustos ayında “Miss Sharon Jones!” filminin soundtrack albümünüyayımlayan Jones, hastalığın ilerlemesine rağmen Eylül ayına kadar turnelere devam etmiş, Ekim’de Beyaz Saray’da düzenlenen South by South Lawn Festivali’ne katılmaktan ise son anda vazgeçmişti.

4 Mayıs 1956’da Güney Carolina’daki North Augusta kasabasında dünyaya gelen Sharon Lafaye Jones, küçük yaşta ailesiyle birlikte New York’a taşındı ve hemen her soul şarkıcısı gibi müzikle ilk defa kilisede gospel okuyarak tanıştı. 

Müzik dünyasındaki ilk profesyonel anlaşmasını imzalamak için uzun süre beklemek zorunda kalan Jones, hayatını sürdürebilmek için Rikers Adası’nda hapishane memurluğu ve Wells Fargo Bankası’nda zırhlı araç korumalığı gibi farklı işlerde de çalışmak zorunda kaldı.

90’lı yılların ortasına doğru hayatında köklü değişiklikler yapmaya karar veren ve müziğe daha güçlü bir şekilde dönen Sharon Jones, ilki 2002 yılındaki “Dap Dippin’ with Sharon Jones and the Dap-Kings” olmak üzere sekiz albüm yayımladı.

Hafifmüzik

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
6
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fsociety

This land is your land...

Can Babacan

sharon stone un olmesi nasil bu kadar kucuk bir haber sutununda paylasilabilir diye dusunurken isim soyadi bir kez daha okudum.