Görüş Bildir
Haberler
Amerikalı Müslümanlar Nefret ve Ayrımcılığa Karşı El Ele

etiket Amerikalı Müslümanlar Nefret ve Ayrımcılığa Karşı El Ele

müstesnaKadijah Whomanity
15.06.2016 - 19:21 Son Güncelleme: 16.06.2016 - 08:48

Amerikalı Müslümanlar ABD tarihinin en kanlı saldırısına karşı tepki gösteriyor.  Ülkedeki Müslümanlar, bu hain saldırıya karşı tepkilerini yaralılar için kan bağışlayarak, para yardımı toplayarak, 50 insanın hayatına mal olan ve geride çok sayıda yaralı bırakan bu terörü lanetleyerek gösteriyorlar. Orlando Katliamı'nda hayatlarını kaybedenler için New York’ta toplu namaz kılındı. İftar yemeğine katılan 200'ü aşkın Müslüman yaptıkları basın açıklamasında 'Bizler gerçek Müslümanlar olarak bu katliamı kınıyoruz, tüm kayıplar için dua ediyoruz ve Allah’ın onlara huzur ve sükun vermesini diliyoruz' denildi. 

Orlando'da eşcinsel bireylerin gittiği gece kulübüne yapılan saldırıda çok sayıda insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Saldırının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti.

'Müslümanlar olarak bu insanlık dışı şiddet eylemine duyduğumuz öfke bizi bir araya getirdi'

Saldırıdan önce 911’i arayarak IŞİD'e bağlılığını dile getiren 29 yaşındaki teröristin babası Seddique Mateen birkaç ay önce oğlu Omar Mateen'in Miami'de öpüşen iki erkeği görüp allak bullak olduğunu söylemişti

Saldırıdan önce 911’i arayarak IŞİD'e bağlılığını dile getiren 29 yaşındaki teröristin babası Seddique Mateen birkaç ay önce oğlu Omar Mateen'in Miami'de öpüşen iki erkeği görüp allak bullak olduğunu söylemişti

Terör saldırısı Müslüman liderlerin homofobi karşıtı konuşmalarını arttırmaları ve güçlendirmeleri gerektiği konusunda bir tartışmayı da gündeme getirdi.

Huffington Post'un haberine göre Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Orlando koordinatörü Rasha Mubarak, şöyle diyor:

“Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz ve hayatını kaybeden ve yaralananlara sabır diliyoruz. Müslüman toplumu olarak, böyle çirkin bir şiddet eylemi yapan bütün kişi ve grupların karşısında Amerikalı kardeşlerimizle yan yana duruyoruz.”

Ayrıca, konseyin Florida şubesi yöneticisi Hassan Shibly, Facebook üzerinden bir video yayınlayıp, birlik olunması gerektiğini, bu saldırının politikacıların elinde korku, bölücülük ve nefret yayma amaçlı kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Amerika’nın her dine mensup kişiler için gayet özgür bir ülke olduğunu ve böyle korkunç suçlar işleyerek bu güvene ve özgürlüğe ihanet eden herkesin Allah karşısında hesap vermek zorunda kalacağını belirtti.

Merrill Lynch firmasında finans danışmanı olarak çalışan Mahmoud ElAwadi, Orlando’daki saldırıda yaralananlar için kan verdikten sonra Facebook hesabında bu fotoğrafı paylaştı ve diğer Müslümanlara da çağrıda bulundu:

Merrill Lynch firmasında finans danışmanı olarak çalışan Mahmoud ElAwadi, Orlando’daki saldırıda yaralananlar için kan verdikten sonra Facebook hesabında bu fotoğrafı paylaştı ve diğer Müslümanlara da çağrıda bulundu:
  • Evet adım Mahmoud, onurlu Müslüman bir Amerikalı.

  • Evet kutsal Ramazan ayında Orlando'daki diğer tüm kan veren Müslümanlar gibi oruç tuttuğum için hiçbir şey yememiş ya da içmemiş olsam da, kan bağışladım.

  • Evet dün gece olanlar ve kaybettiğimiz tüm masum canlar sebebiyle öfkeliyim.

  • Evet Müslüman olduğu söylenen öfkeden delirmiş adamın teki bu utanç verici hareketi yaptığı için üzgünüm.

  • Evet yaklaşık 5-7 saat bekleyecekleri söylenmiş olsa da, 34 derece sıcağın altında kan vermek için sıra bekleyen binlerce insanı izlerken bu ülkenin yüceliğine şahit oldum.

  • Evet  su, meyve suyu, yiyecek, şemsiye ve güneş kremi getiren çocukların da dahil olduğu her yaştan insanı, kan bağışlamaya gelmiş yaşlı insanları, yanlarında bağış kuyruğundakilere yemek ve su taşıyan başörtülü Müslüman kadınları gördükten sonra bu dünya üstündeki en ulu milletti.

  • Evet nefrete, terörizme, aşırıcılıkçılığa ve ırkçılığa hep birlikte karşı çıkacağız.

  • Evet hepimizin kanı eşit bu yüzden kalkın ve kan verin çünkü Amerikalı yoldaşlarımız yaralı ve bizim kanımıza ihtiyaçları var.

  • Evet Florida'daki halkımız büyük bir keder içinde ama renklerimizi, dinlerimizi, etnik kökenlerimizi, cinsel yönelimlerimizi, siyasi görüşlerimizi bir yana bırakıp, canımızı yakmaya çalışanlara karşı BİRLİK OLALIM.

Orlando Müslüman Derneği'nde düzenlenen konferansta yaşanan korkunç olayla ilgili konuşmalar ve paylaşımlar yapıldı

Orlando Müslüman Derneği'nde düzenlenen konferansta yaşanan korkunç olayla ilgili konuşmalar ve paylaşımlar yapıldı

Kurbanların aileleri için toplanan para yardımı 60.000 doları aştı

Florida'daki Müslümanlardan oluşan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi hain saldırıya kurban gidenlerin aileleri için şu ana kadar internet üzerinden 60.000 doları aşkın para yardımı topladı

CAIR Florida (Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi) elemanlarından Laila Abdelaziz ise Huffington Post'a şöyle dedi:

'İnancımız olabileceğimiz en iyi insan olma yolunda yol gösteriyor ve böyle bir anda bu inanç bizi desteklemeye ve kurbanların aileleri ile birlikte yas tutmaya, ayrım ve nefret yerine aydınlığı ve halkın birliğini yayacak herhangi bir şekilde hareket etmeye çağırıyor.'

Ülkenin her yanında Müslüman topluluklar ve aktivistler saldırıya karşı olan tepkilerini dile getiriyor ve bunun açıkça bir nefret suçu söylüyor

Ülkenin her yanında Müslüman topluluklar ve aktivistler saldırıya karşı olan tepkilerini dile getiriyor ve bunun açıkça bir nefret suçu söylüyor

'Şu an gelen mentionlar: Eşcinsel olduğum için benden nefret eden Müslümanlar ve Müslüman olduğum için benden nefret eden İslamofobikler'

'Şu an gelen mentionlar: Eşcinsel olduğum için benden nefret eden Müslümanlar ve Müslüman olduğum için  benden nefret eden İslamofobikler'

Washington D.C'de bulunan bir imam, The Daily Beast'e yaptığı açıklamada Müslüman çevrelerin konu LGBT olunca 'kafalarını kuma gömdüklerini ve dünya üzerinde daha çok Müslümanın LGBT haklarını savunması gerektiğini belirtti. 

Bununla birlikte aslında LGBT dostu olan Müslüman örgütleri ve savunma grupları da bulunuyor ve İslam'ın LGBT bireyleri dışlamadığını savunuyor. Özellikle saldırı sonrasında LGBT Müslümanların sesleri daha da yükseldi.

Bu örgütlerden biri de Cinsel Çeşitlilik için Müslümanlar Birliği (MASGD). Geçtiğimiz pazar bu topluluğun liderleri Orlando'daki saldırının üzerine görüşmeler yaptı ve saldırının Müslüman topluluklar ve LGBT bireyler arasında bir savaş olarak nitelendirilemeyeceğini bildirdiler.

Haber: Carol Kuruvilla / Huffington Post

Çeviri: Onedio

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
113
31
20
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mortal Dance

Bu çocuk bence eşçinsel olduğunu aslında biliyordu ve kabullenemiyordu işte bu tür insanlar kendi cinsel eğilimi toplumla ve ahlaklarıyla örtüşmediği için ka... Devamını Gör

Büşra Sağınç

Ölen insanlara baş sağlığı dileyen ve yaralılar için yardım kampanyası düzenleyip kan bağışlayan müslümanlar bunun yanında ülkemizde kendini gerçek müslüman ... Devamını Gör

napıyım yani

200 kadar kişi yetmez ki ama toplanın yürüyün bir şeyler yapın ne biliyim bunlar pek yeterli değil gibi ama önemli şeyler tabi.