Görüş Bildir
Haberler
Amerika’da Kölelik Tarihiyle Yüzleşme Müzesi

Amerika’da Kölelik Tarihiyle Yüzleşme Müzesi

Batuhan
20.09.2016 - 11:22

Washington’daki Ulusal Afrikan Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi, uzun bir yolculuktan sonra nihayet 24 Eylül tarihinde açılacak. Dönemin ABD Başkanı George W. Bush’un inşaatı için 13 yıl önce yetki verdiği müzenin açılışında, görevi yakın bir süre sonra sona erecek olan Başkan Obama konuşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehrin merkezinde yer alan müzenin küratörleri, sadece siyah izleyicileri değil tüm Amerikalıları hedeflediklerini söylüyorlar. Müze, Afrikan Amerikan tarihinin Amerika tarihinin bir parçası olduğunu, siyah tarihini ve kültürünü anlamanın Amerikan tarihini ve kültürünü anlamak için mutlaka gerekli olduğunu gösteriyor.

Koleksiyonda geçmişten gelen oldukça güçlü nesneler mevcut. Solda, siyahlara karşı şiddet eylemleri gerçekleştiren gizli örgüt Klu Klux Klan’ın üyelerinin kullandığı başlık; sağda ise siyah Amerikalıların temsilindeki steryotipleri gösteren bir kukla.

Müzede, siyahların kölelik tarihine dair pek çok nesneye ve esere rastlamak mümkün.

İşte bu eserlerden bazıları

İşte bu eserlerden bazıları

1794 yılında Güney Afrika’da kıyısında batarak içerisindekş 400 kişiden 212’sinin ölümüne sebep olan Portekiz köle gemisi São José’nin demir ağırlığı ve makarası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir köle olan Rose, 9 yaşındaki kızı satıldığında bu yastık kılıfını ona verdi.

Dr. Martin Luther King’in 1965 yılında Selma’dan Montogomery’ye doğru gerçekleştirdiği beş günlük yürüyüşü esnasında ayaklarını dinlendirmek için kullandığı kova.

Aynı ücreti ödeyen siyah ve beyaz yolcuların farklı koşullarda seyahat ettiği vagonlardan biri.

Siyah Gücü Anıtı. Tommie Smith ve John Carlos, Mexico City’de gerçekleşen 1968 olimpiyatlarının madalya töreninde Amerikan milli marşının çalınması esnasında siyah eldiven giydikleri yumruklarını kaldırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın