Görüş Bildir
Haberler
TV
American Horror Story: Freak Show'daki 10 Gerçek Karakter

American Horror Story: Freak Show'daki 10 Gerçek Karakter

30.10.2014 - 23:28 Son Güncelleme: 31.10.2014 - 01:31

American Horror Story Freak Show'daki gerçek karakterler.

Her sezonunda farklı konularla hayran kitlesini iyice genişleten American Horror Story'nin dördüncü sezonunu izliyoruz bugünlerde. Amerikan halkının en büyük korkularını bambaşka boyutlarda ekranlara taşıyan dizi ilk sezon Murder House (Cinayet Evi) ile günümüzdeki ilişkilerin yarattığı güvensizliği ve aldatılma korkusunu, ikinci sezon Asylum (Akıl Hastanesi) ile özellikle 11 Eylül'den sonra iyice dışavuran yaşam paranoyaklığını, üçüncü sezonda işlenilen Coven (Cadılar Meclisi) ile erkeklerin gözünden kadınların yükselen gücünü gösterdikten sonra şu sıralar izlediğimiz Freak Show (Ucube Gösterisi) ile de toplumdan dışlanıp ötekileştiren yaşamlara bir nevi saygı duruşunda. 

Başta Jessica Lange , Evan Peters , Sarah Paulson , Kathy Bates , Angela Bassett , Frances Conroy hatta Lady Marmelade şarkısının sahibi Patti Labelle   ve yakında kadroya katılacak Neil Patrick Harris , Matt Bomer , Gabourey Sidibe gibi birbirinden mükemmel isimleri kadrosunda buluşturan Freak Show da aynı zamanda Guiness Rekorlar Kitabı'ndan da isimler eşlik etmekte. 1952 yılında Jüpiter Florida'da geçen dizinin yaratıcısı Ryan Murphy bakalım bu sezonda tarihten hangi karakterlere başvurmuş , buyurun irdeleyelim.

Kaynaklar : Wikipedi , The Sun , Fırat Tip Dergisi , Pop Sugar , Tıp Terimleri Sözlüğü , Movie Plot

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jessica Lange / Elsa Mars

1. Jessica Lange / Elsa Mars

Jessica Lange dizide Freak Show'un sahibi Elsa Mars'ı canlandırmaktadır. İşleri yolunda gitmeyen ve çadırını canlandıracak taze kana ihtiyaç duyan Elsa yeni isimleri bünyesine çekerken bir yandan da kendi kişisel şöhret hayallerine ulaşabileceğini ummaktadır. 

Jessica Lange bu role hazırlanırken kendisine gerçek hayatta bir ikon olan ve Amerikan Film Enstitüsü listesine göre en önemli 9. kadın oyuncu olan Marlene Dietrich'i örnek almış ve bu rol için Almanca öğrenmiştir.

Marlene Dietrich

Marlene Dietrich

Uzun kariyerine kabare şarkıcısı olarak başlayan Dietrich, 1920'lerde Berlin'de film endüstrisine adım atarak 1930'larda Hollywood'da parlamıştır.Kadınlarda maskülen giyimin öncüsü olarak kabul edilmiştir.II.Dünya Savaşı sırasında askerlere moral vermek için cephelerde şarkı da söyleyen Dietrich'in, 50 ve 60'larda yükselen bir kariyeri olmuş, zamanının en önemli ikonlarından biri haline gelmiştir.

2. Sarah Paulson / Bette ve Dot

2. Sarah Paulson / Bette ve Dot

Sarah Paulson'un canlandırdığı Bette ve Dot yapışık ikizlere hayat vermektedir. İki kafası, iki akciğeri, iki kalbi ve birbirinden farklı iki karakteri olan Bette ve Dot annelerinin bir cinayete kurban gitmesinden sonra Elsa Mars'ın Freak Show çadırında kendilerine yer bulurlar.

Abby & Brittany Hensel

Abby & Brittany Hensel

7 Mayıs 1990 doğumlu disefalik ikizlerin kafaları ayrı olmasına rağmen vücutları tektir. Dış görünüm itibariyle simetrik tek bir vücuda sahip görünen ikizlerin göğüs kafesleri tek ve gövdeleri tek bir pelsive bağlıdır. Bununla birlikte kalp, akciğerler gibi hayati organlar ve omurga , omurilik , mide gibi organlar ise çifttir. İkizler kendi tarafındaki vücut yarılarını kontrol etmektedirler. Sağdaki kol ve bacak ile soldaki kol ve bacak ikizler tarafından ayrı ayrı kontrol edilmektedir. Buna rağmen koordineli bir şekilde hareket edebilmektedirler.

3. Evan Peters / Jimmy Darling

3. Evan Peters / Jimmy Darling

Jimmy Darling'i American Horror Story'nin gediklilerinden Evan Peters canlandırılıyor. Sakallı kadın Ethel Darling ve Strongman'in oğlunu canlandıran Jimmy dışlanmanın yükünü en ağır kaldıranlardan. Sadece normal bir insan olduğunu kabullendirmek ve halka karışmak istese de ne çevresi , ne de çadırın içindekiler buna ne yazık ki müsaade etmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğuştan yarık el ve ayak

Doğuştan yarık el ve ayak

Özellikle ayak yarıklarında erken tedaviyle deformitelerin azalacağı söylense de cerrahi müdahale her zaman en iyi sonucu vermeyebiliyor. Hastalar genel itibariyle hem el hem de ayak yarıkları ile doğuyor.

4. Kathy Bates / Bearded Lady

4. Kathy Bates / Bearded Lady

Eskiden alkolik , yenilerde siroz hastası olan sakallı kadın üçüncü bölümde nasıl bir hayattan geldiğini gözler önüne serdi. Oğlu Jimmy Darling'i büyütmek için katlandığı zorluklardan sonra Elsa Mars'ın yanında aradığı güveni bulan ve ne yazık ki acıları bitmeyen sakallı kadını Oscar'lı oyuncu Kathy Bates canlandırıyor.

Annie Jones

Annie Jones

Oldukça az sayıda olsa da dünya genelinde bazı bayanların gelişimi sakalla olabiliyor. Hirsutism olarak görülen bu nadir durum Annie Jones'u 19.yüzyılın başlarında sirklere taşırken günümüzde Jennifer Miller Circus Amok'da sahne almaktadır.

5. Mat Fraser / Paul The Illustrated Seal

5. Mat Fraser / Paul The Illustrated Seal

Mat Fraser Ella Mars'ın sağ kollarından ve güvendiği isimlerden birisi olan Paul'u canlandırıyor. Paul Elsa'nın çatısı altında müzikli performanslarda bateri çalıyor ve bu işi çok da güzel yapıyor. Çünkü gerçek hayatta da bir rock müzisyeni , oyuncu ve baterist. Doğuştan Phocomelia (kollar ve ayakların doğrudan gövdeye bağlanması) ile doğan Mat Fraser şimdiye kadar bir çok filmde ve dizide rol almış. Hobileri ise tekvando , karate ve hapkido.

6. Jyoti Amge / Ma Patite

6. Jyoti Amge / Ma Patite

Jyoti Amge , Freak Show'da Ella Mars karakterinin asistanı ve orkestrada kemancı rolünde. 1993 Hindistan doğumlu oldukça sempatik bir karaktere sahip ve gülümsemesiyle gerçekten insanın içini ısıtıyor ve dizide en sevilen karakterlerden birisi. Akondroplazi olarak dünyaya gelen oyuncu Guiness Rekorlar kitabına göre 62.8 cm lik boyu ile dünyanın en kısa bayanı olarak kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Angela Bassett / Desiree Dupree

7. Angela Bassett / Desiree Dupree

Usta oyuncu Angela Bassett AHS Coven'daki büyücü rolünden sonra bu defa bambaşka bir kimlikle karşımızda. Histerik ve hatta bu yüzden kocası Strongman ile bir cinayete karıştıktan sonra Elsa Mars'ın çatısına sığınıyorlar. Üç göğüsü bulunmasının yanı sıra ekstra fiziksel özelliklere de sahip ve şimdilik Elsa'nın kadrosunda piyano çalıyor.

Jasmine Tridevil

Jasmine Tridevil

Aslında üç göğüs hikayesi daha önce Total Recall , Startrek 5 , Paul , Good Luck Chuck , Silence Of The Hams gibi filmlerde karşımıza çıkmış olsa da Jasmine Tridevil isimli bayan üç göğüse gerçek hayatta sahip olduğunu belirterek bir anda gündeme oturmuştu. Daha sonra bu olay başkaları tarafından yalanlandı.

8. Meep The Geek

8. Meep The Geek

Meep Elsa'nın sirkinde şov sergileyen bir karakterdi. Daha sonra üzerine atılan bir iftira sonucu hoş olmayan bir sonla karşılaştı.

Minnie Woolsey - 'Koo Koo the Bird Girl

Minnie Woolsey - 'Koo Koo the Bird Girl

1880 yılında yaşamış ve o yıllarda gerçek freak show sirklerinde çalışmış bir performans sanatçısı.

9. Francesco "Frank" Lentini

9. Francesco "Frank" Lentini

Dizide yer almasa da açılış sekansında ona ait ama buraya ekleyemediğim bir canlandırma bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. John Carroll Lynch / Twisty the Clown

10. John Carroll Lynch / Twisty the Clown

Ve tabii ki sirklerin olmazsa olmazı palyaçolar :) Twisty The Clown Elsa ile beraber çalışmasa da oldukça fazla kan akıtmış bir palyaço. Bana direkt Stephen King'in yazdığı ve sonradan filme çekilen 'IT' deki palyaçodan esinlenmiş olduğu fikrini aşıladı. Palyaçoları severiz , ama bu biraz fazla korkunç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
54
28
7
7
4
2