Görüş Bildir
Haberler
Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Adli Kontrol Şartı ile Serbest Bırakıldı

etiket Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Adli Kontrol Şartı ile Serbest Bırakıldı

Yasin Arslan
28.02.2019 - 18:16 Son Güncelleme: 02.03.2019 - 09:20

İstanbul'da ambulansa yol vermeyen bir sürücünün görüntüleri tepkilere neden olmuştu. Gözaltına alınan sürücü, emniyet ve savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ambulansa yol vermemek için manevralar yapan sürücünün görüntüleri tepki toplamıştı👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürücü M.E.Y. sivil trafik ekipleri tarafından dün yakalanmıştı.

Sürücü M.E.Y. sivil trafik ekipleri tarafından dün yakalanmıştı.

Demirören Haber Ajansı, dün M.E.Y.'ye 'saygısızca araç kullanmak' suçundan 108 TL, 'Geçilen aracın geçilme kurallarına uymaması' suçundan 108 TL, 'Şerit izleme değiştirme kurallarına uymamak' suçundan ise 108 TL olmak üzere toplam 324 lira idari para cezası kesildiğini duyurmuştu.

M.E.Y. daha sonra Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmişti.

M.E.Y. daha sonra Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmişti.

İfadesi ortaya çıktı

İfadesi ortaya çıktı

Sürücü M.E.Y.'nin polis merkezinde ifadesi alındı. AA'nın aktardığı bilgiye göre, şüpheli M.E.Y, dün saat 09.00 sıralarında iş yeri sahibine ait araçla D100 transit yoldan Avcılaristikametine seyir halindeyken Merter'e varmadan önceki rampada orta şeritteyken sol şeritte olan ambulansın sirenlerini yaktığını, ambulans önünde seyir halinde olan aracı sıkıştırınca öteki aracın bir anda kendisinin önüne kırdığını ve bu sebeple kaza riski yaşadığını savundu.

Ambulansın sirenlerini kapatarak yoluna devam ettiğini söyleyen M.E.Y, 'Sonrasında sinirlendim, ambulansın içini gözle kontrol ettim ve sadece şoför olduğunu gördüm. Camı açarak 'Ne yapıyorsun?' diye bağırdım. Ambulans şoförü de bana el kol hareketi yapınca ben de daha çok sinirlendim ve ambulansın önüne geçtim, yol verdim. Kısa bir süre böyle devam ettikten sonra hızlı bir şekilde ambulanstan uzaklaştım. Kısa bir süre sonra polisler aradı. Bana durumu anlattı. Ben de yanlarına geldim. Olayın nasıl gerçekleştirdiğini anlattım.' beyanında bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bugün resmi Twitter hesabından olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada 'İstanbul’da yaptığı tehlikeli manevralarla trafikte seyreden, bir ambulansın geçişine engel olan şahıs gözaltına alınarak geceyi Bahçelievler Polis Merkez Amirliği nezarethanesinde geçirmiş ve 1.320 TL Trafik İdari Para Cezası uygulanarak mevcutlu mahkemeye sevk edilmiştir' denildi.

Adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı

Adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı

İfadesinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen M.E.Y, savcılıktaki ifadesinden sonra adli kontrol kararı istemiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, M.E.Y'yi haftada bir gün karakola giderek imza vermek şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1153
332
49
37
28
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sheldon Cooper

Fakiri bulsanız ümüğünü sıkarsınız. Zengine 300 lira! Keşke arkadan çarpsaydı ambulans. Şu yüzündeki iğrenç gülümsemeyi görmeseydik.

laga luga

bu ceza değil ki eğlence vergisi. eğlendi, 324 lira ücreti ödedi. bir daha eğlenir yine öder.

Pasif Kullanıcı

reno 12 si olan vatandaşada aynı ceza , bu pahalı aracı olan şehir züppesinede aynı ceza. adalet varmı sizce bu olayda. 324 lira bu piçin bir akşamlık nargil... Devamını Gör