Görüş Bildir
Haberler
Amazon'da Tahribat Artıyor: Bin Kilometrekareden Fazla Ormanlık Alan Tahrip Edildi

etiket Amazon'da Tahribat Artıyor: Bin Kilometrekareden Fazla Ormanlık Alan Tahrip Edildi

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre Amazon'daki orman tahribatı ciddi bir boyuta ulaştı. Enstitü'nün açıklamasına göre, bu ay içinde bin metrekareden fazla ormanlık alan tahrip edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşırı sağcı Bolsonaro'nun göreve gelmesinin ardından tahribat arttı

Aşırı sağcı Bolsonaro'nun göreve gelmesinin ardından tahribat arttı

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre Amazon'daki ormanlık alan tahribatı ciddi bir boyuta ulaştı.

Orman tahribatı, sağcı lider Jair Bolsonaro'nun göreve gelmesinin ardından arttı. Bolsonaro hükümetinin, yasa dışı çiftçilik ve madencilikle mücadeleyi azaltmasının yanı sıra korunan alanlarda uygulanan para cezaları ile ekipmanların imha edilmesi gibi tedbirleri ihmal etmesinin bu konuda rol oynadığı kaydediliyor.

Tahrip edilen alan yüzde 88,4 arttı

Tahrip edilen alan yüzde 88,4 arttı

Amazon'da ağaç kesiminin kolaylaştığı, yağmursuz dönemlerin geldiği Haziran ayında, geçen yıla göre gerçekleşen ağaç kesimi sayısı yüzde 88,4 gibi ciddi bir oranda arttı.

Bilim insanlarına göre Amazon'un korunması iklim değişikliği ile mücadelede önemli

Bilim insanlarına göre Amazon'un korunması iklim değişikliği ile mücadelede önemli

Amazon'daki ağaç kesimleri hızla artarken, bilim insanları bu durumu ciddi bir şekilde uyarıyor. Uzmanlar, dünyanın en büyük yağmur ormanlarını içeren Amazon'un korunmasının, küresel iklim değişikliği ile mücadele konusunda oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.

Devlet başkanı 'Amazonlar Brezilya'nındır' demişti

Devlet başkanı 'Amazonlar Brezilya'nındır' demişti

Bolsonaro'nun devlet başkanlığından önce Amazonları korumak, uzun yıllar boyunca Brezilya'nın çevre politikalarının en önemli unsuruydu.

Bolsonaro bir gazetecinin çevre politikasıyla ilgili eleştirel bir sorusuna 'Amazonlar Brezilya'nındır, sizin değil' şeklinde yanıt vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
344
112
51
10
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Reşit Yavuz

bu sağ iktidarlar her yerde aynı ağaç ve tabiat düşmanı

Mayauel ksk

nedense mal mülk delisi oluyolar bide :)

Marv

Amazonlar dünyaya aittir bu amk sikik brezilyasının elinden alınmalı kontrol tamamen ortak bir komisyona falan bırakılmalı.

ml

bu sağcıların ormanla doğayla ne alıp vermeediği var anlam veremedim....

Söyledim gitti

Var olan değeri paraya çeviriyor. Parayı da yatırıma çevirip daha çok para kazanıyor. Yine bunların ki iyi. Bizdekiler sadece birinci maddeyi yapıyorlar :)