Görüş Bildir
Haberler
Alparslan: Büyük Selçuklu Vaspurakan Kalesi Nerede? Vaspurakan Kalesi Hangi Ülkede?

Alparslan: Büyük Selçuklu Vaspurakan Kalesi Nerede? Vaspurakan Kalesi Hangi Ülkede?

Her pazartesi saat 20.00'de TRT 1 izleyicisiyle buluşan Alparslan: Büyük Selçuklu, kanalın sevilen yapımlarından biri. Alpaslan: Büyük Selçuklu dizisinde geçen Vaspurakan Kalesi dizinin izleyicileri tarafından merak edildi. Peki Alparslan: Büyük Selçuklu Vaspurakan nerede, Vaspurakan Kalesi hangi ülkede? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönetmen koltuğunda Sedat İnci'nin oturduğu, başrollerini ekranların sevilen ismi Barış Arduç ile Fahriye Evcen'in yer aldığı TRT 1'in her pazartesi yayınlanan dönem dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu, sezonun en iddialı yapımları arasında yer alıyor. Bu dizide sık sık ismi geçen Vaspurakan Kalesi'nin nerede olduğu, hangi ülkede yer aldığı izleyiciler tarafından merak ediliyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu'daki Vaspurakan Nerede?

Alparslan: Büyük Selçuklu'daki Vaspurakan Nerede?

Günümüzde, Türkiye'nin kuzeydoğusu ile İran'ın kuzey batısında yer alıyor. Ermeni uygarlığının beşiği olarak kabul edilen Vaspurakan ''Prensler ülkesi'' ya da ''Soylu ülke'' olarak da adlandırılmaktadır.

Vaspurakan Neresi?

Vaspurakan Neresi?

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde adı geçen Vaspurakan, Van Gölü merkezli bir krallık olarak tanınmaktadır. Bu yer, Büyük Ermenistan Krallığı'nın ilk ve en büyük eyaletiydi. Daha sonra Orta Çağ döneminde Van Gölü merkezli bağımsız bir krallık olmuştur. Vaspurakan Krallığı'nın 908 yılında ulaştığı en geniş sınırları Van Gölü ile Urmiye arasındaki topraklar arasında yer alıyordu. Bu dönemde Ani Ermeni Bagratuni Krallığı'nın egemenliği altındaydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın