Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da Güneş ve Rüzgar, Nükleeri Solladı

Almanya'da Güneş ve Rüzgar, Nükleeri Solladı

Onedio Medya
08.08.2015 - 10:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’da temiz enerjiye geçiş hızla devam ederken, bu alanda aldığı son veriler yenilenebilir enerji alanında heyecan yarattı. Nükleer santralleriyle tanınan Almanya’da güneş ve rüzgar enerjisinden üretilen enerji, nükleerden üretilen enerjiyi solladı.

Almanya’nın enerji dönüşümü hedefi konusunda tarihi bir başarıya ulaşıldığı açıklandı. Alman Fraunhofer Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki rüzgar ve güneş enerjisi santralleri toplamda 11,7 Teravat-saatlik elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Çatıları güneş panelleriyle kaplı evler, Güney Almanya

Bu üretimin 5 bin 183 Teravat-saatlik bölümü güneş enerjisi ile sağlanırken, nükleer enerji santrallerinde üretilen elektrik 5 bin 183 Teravat-saatlik bir seviyede kaldı.

Güneşten elde edilen enerjinin nükleer enerjiye kıyasla daha fazla olmasının sebepleri, ülkedeki Grafenrheinheld Nükleer Enerji Santrali’nin kapatılması ve Grundremmingen-C, Isar II ve Philippsburg-2 santrallerinin yıllık bakıma girmesi olarak gösteriliyor.

Kapatılan Grafenrheinheld Nükleer Enerji Santrali 

Geçtiğimiz sene aralık ayında Almanya’nın en büyük elektrik şirketi E.On, kömür, gaz ve nükleer enerjiden çıkacağını buradaki payını yenilenebilir enerjiye aktaracağını açıklamıştı.

2015’in ilk aylarında da Alman hükümeti Angela Merkel öncülüğünde fosil yakıtların ve nükleer enerjideki payın azaltılarak yenilenebilir enerjiye geçişin hızlanacağının sinyallerini vermişti.

Yeşil Gazete ve Gaia

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0