Görüş Bildir
Haberler
Almanya, 2016 İçin Sığınmacılara 6 Milyar Euro Ayırdı

Almanya, 2016 İçin Sığınmacılara 6 Milyar Euro Ayırdı

ATKN
07.09.2015 - 11:45

Almanya’da büyük koalisyon ortaklarının dün akşam yaptığı zirvede sığınmacı sorunu ele alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmede, Almanya’ya yaşanan sığınmacı akını karşısında 3 milyarı doğrudan, 3 milyarı da eyaletler kanalıyla olmak üzere 2016 yılı içerisinde sığınmacılara harcanacak miktarın oplamda 6 milyar euro olması kararlaştırıldı. Almanya 2015 yılı içerisinde sığınmacılara 1 milyar euro ayırmıştı.

Kosova, Arnavutluk ve Karadağ güvenli ülke sayılacak

Koalisyon ortaklarının sığınmacı zirvesinde ayrıca, balkan ülkeleri Kosova, Arnavutluk ve Karadağ’ın güvenli ülkeler statüsüne alınması da kararlaştırıldı. Çıkartılacak yasa ile bu ülkelerden gelecek sığınmacı başvurularının kısa sürede sonuçlandırılarak geri gönderilmesi sağlanacak. Toplantıda, sığınmacıların ilk kabul noktalarında para yerine malzeme verilerek acil ihtiyaçlarının karşılanması da görüşüldü.

Nihai karar 24 Eylül'de

Alman basınında yer alan haberlere göre, sığınmacılar konusunda nihai kararın 14 Eylül’de yapılacak AB İçişleri Bakanları zirvesinden sonra 24 Eylül’de yapılacak federal hükümet ve eyaletler zirvesinde verilmesi bekleniyor. Federal Meclis (Bundestag) ve Eyaletler Meclisi‘nin ise (Bundesrat) kararlarının Ekim ayı içerisinde onaylaması öngörülüyor.

Almanya’ya 800 bin dolayında sığınmacı gelmesi bekleniyor.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0