Görüş Bildir
Haberler
Alkali Suyun Faydaları

Alkali Suyun Faydaları

Melda Köksal
07.07.2014 - 11:44 Son Güncelleme: 07.07.2014 - 12:01

İnsan sağlığı için, son zamanlarda popüleritesi son derece artan bir konu; karbonatlı suyun yararları… Peki karbonatlı suyun bu kadar gündemde olmasının nedeni ne?

Uzmanlar metabolizmayı hızlandırmak için, vücudun asit baz dengesinin alkali seviyeye çekilmesini öneriyor. Bunu yapmanın en basit yolu da karbonatlı su tüketmektir. Karbonatlı suyun alkali seviyesi, bu konuda bizlere büyük bir olanak yaratıyor. Karbonatlı su başta hazımsızlık olmak üzere, vücuttaki fazla asit birikimini atmak, mide fesadına doğal çözüm sunmak gibi genel faydalarının yanında aynı zamanda zayıflama amacı ile da kullanılan bir yöntem.

Karbonatlı suyu yapmak oldukça pratik ve kolaydır. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyene kadar karıştırın ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketin. Günlük karbonatlı su miktarınızı 3 litreyle sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı su içmeye devam edin. Vücuda bu mucizevi etkiyi yaratan karbonatlı su ödem söktürmek, şişkinliği atmak ve zayıflamakta da son derece etkili.

haber kaynağı:  724saglik.org/beslenme-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın