Görüş Bildir
Haberler
Alibaba, Ebay ve Amazon'un Toplamından Daha Değerli

Alibaba, Ebay ve Amazon'un Toplamından Daha Değerli

Caner
21.09.2014 - 20:16
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alibaba, Ebay Ve Amazon'un Toplamından Daha Değerli

Çin’in Amazon’u olarak bilinen alışveriş devi Alibaba, rekor talep ve değerle Wall Street borsasında halka açıldı. Piyasa değer 231 milyar dolara ulaşan site, Amazon ve eBay’in toplamından daha yüksek bir değere ulaştı.

Bu yılın başından beri ABD borsasına giriş yapmaya hazırlanan Alibaba, cuma günü Wall Street’te işlem görmeye başladı. Halka arzı planlanırken 60-66 dolar arası değer biçilen hisse fiyatı, borsa kapanışında 93,89 dolar oldu. Yaklaşık 271 milyon hissenin el değiştirdiği işlemler sonucunda, Alibaba’nın değeri 231 milyar dolara ulaştı.

Bu yüksek değerlenmeyle beraber, ABD’li çevrimiçi satın siteleri Amazon ve eBay’in toplamından bile daha yüksek bir değere ulaşan Alibaba, borsa değeri 200 milyar doları gören Facebook’u da geçmeyi başardı.

Borsadaki ilk gününü halka arz fiyatının yüzde 38 üstünde kapatan Alibaba adına açıklama yapan CEO Jack Ma, hedeflerinde Wal-Mart’tan daha yüksek bir değere ulaşmak olduğunu açıkladı. Wal-Mart’ın değeri ise 245 milyar dolar.

Alibaba, iyi geçen cuma gününün ardından ABD’nin dördüncü en büyük teknoloji şirketi unvanını kazandı.

Alibaba, çevrimiçi alışveriş sektöründe birçok firma ve hizmeti bulunan bir şirket. Satıştan ödeme sistemlerine, bulut bilişimden anında mesajlaşmaya kadar birçok servisi bulunan firma, dünyanın en büyük teknoloji gruplarından biri.

ABD’li Yahoo, Alibaba’nın yüzde 22,6′sına sahip ve cuma günü gerçekleşen halka arz ile 8,27 milyar kazandı.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/aliba...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0