Görüş Bildir
Haberler
Ali Sabancı Kimdir, Ne İş Yapıyor? Ünlü İş İnsanı Ali Sabancı Hakkında Tüm Detaylar

Ali Sabancı Kimdir, Ne İş Yapıyor? Ünlü İş İnsanı Ali Sabancı Hakkında Tüm Detaylar

Yasemin Altunterim
06.04.2022 - 19:39 Son Güncelleme: 26.08.2023 - 14:46

Ali Sabancı gündemin öne çıkan isimlerinden biri oldu. Geçirdiği tekne kazasında ağır yaralanan ünlü iş insanı hakkında yapılan araştırmalar hız kazandı. Ali Sabancı hayatına dair tüm detaylar merak konusu oldu. Gündemde olan Sabancı'nın hayatına dair merak edilenleri derledik. Peki Ali Sabancı kimdir? Ali Sabancı ne iş yapıyor? Ali Sabancı Sakıp Sabancı'nın oğlu mu?

İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Sabancı Kimdir?

Ali Sabancı Kimdir?

Asıl adı Ali İsmail Sabancı olan, Ali Sabancı 1969 yılının Mayıs ayında Adana'da dünyaya geldi. Hayırlı Zerrin ve Şevket Sabancı'nın 3. çocukları olarak dünyaya gelen Ali Sabancı, Sabancı ailesinin 3. kuşaktan üyesidir.

Ali Sabancı'nın Eğitim Hayatı

Ali Sabancı'nın Eğitim Hayatı

1987'den 1991'e kadar Amerika'nın Massachusetts eyaletindeki Medford şehrinde yer alan Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler üzerine eğitim gördü. İki yıl boyunca Morgan Stanley & Co. Inc. bünyesinde finansal analizci olarak görev yaptı. 1993'te, New York'un prestijli kurumlarından Columbia Business School'a başvurarak, iki yıl süren bir eğitim sonucunda 1995'te uluslararası finans alanında yüksek lisans derecesini elde etti.

Ali Sabancı Ne İş Yapıyor? Ali Sabancı Sakıp Sabancı'nın Oğlu mu?

Ali Sabancı Ne İş Yapıyor? Ali Sabancı Sakıp Sabancı'nın Oğlu mu?

Sakıp Sabancı'nın yeğeni olan Ali Sabancı, Pegasus şirketinin sahibi ve aynı zamanda Esas Holding yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Aile holdingi Sabancı Holding'in çeşitli bölümlerinde yöneticilik yaptı. Ali Sabancı aynı zamanda medya sektöründe de faaliyet gösterdi. 2007 yılında Esas Holding bünyesindeki Esas Holding’in çatısı altında işletmecilik yapan ve Türkiye'nin önde gelen yatırım holdinglerinden biri olarak kabul edilen Esas Holding'in CEO'su olarak görev aldı. Ayrıca, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Genç Liderler Derneği Başkanlığı gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol aldı.

Ali Sabancı Evli mi, Kiminle Evli?

Ali Sabancı Evli mi, Kiminle Evli?

Türk iş dünyasının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Ali Sabancı, medya kuruluşu sahibi Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Doğan ile evlidir. Ünlü çift Emre ve Kaan adından iki erkek çocuk sahibidir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?