Görüş Bildir
Haberler
Ali Babacan: "Döviz Almak Neredeyse Vatana İhanet Gibi Sunuluyor"

Ali Babacan: "Döviz Almak Neredeyse Vatana İhanet Gibi Sunuluyor"

DEVA lideri Babacan, 'Döviz almak isteyenler rahat gidip alamıyor, korkuyorlar. Teşebbüs hürriyetinin olduğu bir ülkede döviz alana satana sorulur mu? Döviz almak neredeyse vatana ihanet gibi sunuluyor. Baskıyla ekonomi yönetilir mi? Ne olacak? Ekonomi tamamen kayıt dışına doğru yönelecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ekonominin geldiği nokta

Ekonominin geldiği nokta

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karar TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile 'Gündem Özel'' programında gündemi değerlendirdi. Babacan Merkez Bankası'na yapılan müdahaleler, 'arka kapı' yöntemi ile eritilen döviz rezervleri, geçmişten günümüze ekonominin geldiği nokta ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Babacan, 2008 senesinde Rusya'nın ekonomik krizden Türkiye sayesinde kurtulduğunu da belirtti.

'Erdoğan konuştu, döviz düştü' densin

'Erdoğan konuştu, döviz düştü' densin

Hükümetin yaptığı 2 konu var, 1970 model bir uygulamayı geri getirdiler ülkeye çok büyük bedel ödeten. 'Erdoğan konuştu, döviz düştü' densin diye arka kapıdan yoğun miktarda döviz sattılar. Her hangi bir açıklama yapılmadı çünkü, MB bir açıklama yapmadı bu satışlara dair. Bu kötü alışkanlık gibi, tekrar tekrar yapılıyor. Bir süre gizli saklı yapmışlardı, idare etmişlerdi ama biz bulduk çıkardık bunları. Hükümetin açıkladığı hiç bir şeye güven olmadığı için sadece biz değil diğer kişiler de bunu ortaya çıkardı.

Hükümet geleceğe doğru da artık yıkım oluşturmaya başladı. Çocuklarımız, torunlarımızın nesli bu bedelli ağır şekilde ödeyecekler maalesef.

Asgari ücretler şimdiden erimeye başladı

Asgari ücretler şimdiden erimeye başladı

Daha yıl bitmeden asgari ücretler şimdiden erimeye başladı, emekleri maaşları, memur maaşları için durum aynı. Devletin resmi oranına göre artırılıyor bunlar, TÜİK'in en son oranları yüzde 21, inanırsanız. Buna inanan bir kişiyi bulamazsınız, göremezsiniz. Emeklilerin maaşı, memurların maaşı hep enflasyon endeksli. 'Enflasyon çıkarsa aradaki farkı ödeyeceğiz' diyor. Enflasyon çıkarsa dediği yüzde 21 enflasyon, 2022 özellikle emeklilerimizin çok sıkıntı çektiği bir yıl olacak.

Piyasa üzerinde çok büyük baskı var

Piyasa üzerinde çok büyük baskı var

Son 1 haftadır piyasa üzerinde çok büyük baskı var. Elinde döviz bulunan kuruluşlara 'sat' baskısı var. Döviz almak isteyenlere 'rakamlar yüksek, bekle, bu dövizi sen ne yapacaksın?' baskısı var. Döviz alana satana sorulur mu? Döviz almak neredeyse vatana ihanet gibi sunuluyor şuan, ekonomi ne olacak tamamen kayıt dışına doğru yönelecek.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karar TV'de | Gündem Özel | Canlı Yayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DailyDose

para olsada alsak cepte ekmek almaya para kalmadı

Pınar Yalçın

Kadriye beni neden engelledin