Görüş Bildir
Haberler
ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM ALES Sonuçlarını Nasıl Duyuracak?

ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM ALES Sonuçlarını Nasıl Duyuracak?

Üniversitelerde akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşların katıldığı ALES sınavı, geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Sınava katılan adayların gözü kulağı ÖSYM’de. ALES sınavından alacakları başarılı puanlarla akademik kariyer hayallerini gerçekleştirecek öğrenciler, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. Peki, ÖSYM ALES sınav sonuçları ne zaman ve nasıl açıklanacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ALES Sonuçları Açıklandı Mı?

ALES Sonuçları Açıklandı Mı?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre ALES sınav sonuçları 27.05.2021 tarihinde erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ALES Sonuçları Nasıl Hesaplanacak?

ALES Sonuçları Nasıl Hesaplanacak?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın