Görüş Bildir
Haberler
ALES Başvuru Ücreti Belli Oldu mu? ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

ALES Başvuru Ücreti Belli Oldu mu? ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ömer ÖNDER
12.02.2022 - 16:29

Akademik kariyer yapmayı planlayanların vatandaşların girdiği sınav yılda üç kez ÖSYM tarafından yapılıyor. Binlerce adayın katılım sağladığı sınavda sayısal ve sözel olmak üzere toplamda 100 soru bulunuyor. ÖSYM’nin 2022 yılı sınav takviminde bulunan ve sınava girecekler tarafından çokça araştırılan ALES ücreti merak konusu. Peki ALES sınav ücretleri belli oldu mu? Sınav ücreti ne kadar, nasıl yatırılır? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitimlerinde lisansüstü olarak devam etmek isteyen vatandaşların girdiği ALES sınavı yılda üç kez düzenleniyor. Sınava girmek isteyen vatandaşlar sınav ücreti hakkında araştırmalar yapıyor. Peki sınav ücreti belli oldu mu?

2022 ALES Sınav Ücreti Ne Kadar?

2022 ALES Sınav Ücreti Ne Kadar?

ALES başvuru ücreti henüz kılavuz yayımlanmadığı için belli olmadı. Sınav başvurusu 21.02.2022 ve 03.03.2022 tarihleri arasında alınacak.

2022 ALES Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

2022 ALES Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2020-ALES Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin nternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi

– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Sisteme Giriş veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

*Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri aday başvurularını, resmî iş günlerinde ve çalışma saatlerinde alacaklardır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın