Görüş Bildir
Haberler
Aladağ Belediyesi'nden Yurtta Çıkan Yangında Yaralanan Öğrencinin Ailesine İcra Takibi

Aladağ Belediyesi'nden Yurtta Çıkan Yangında Yaralanan Öğrencinin Ailesine İcra Takibi

Aladağ Belediyesi'nin avukatı, 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınında ağır yaralanan Şule Altun'un ailesine, 10 bin 66 liralık vekalet ücreti nedeniyle icra takibi başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait yurtta çıkan ve 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Aladağ Belediyesi'nin yangında ağır yaralanan Şule Altun'un ailesine icra takibi başlattığı öğrenildi.

Vekalet ücreti için icra takibi başlatıldı

Vekalet ücreti için icra takibi başlatıldı

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; yangınla ilgili görülen davada belediye hakkındaki iddiaların bir kısmı reddedildi.

Mahkemenin kararının kesinleşmesinin ardından Aladağ Belediyesi için karşı vekalet ücreti hakkı doğdu.

Belediyenin avukatı Mehmet Emin Atlı, faiziyle birlikte 10 bin 66 lira vekalet ücreti için, yangında ağır yaralanan Şule Altun'un ailesini icraya verdi.

Hapse girebilirler

Hapse girebilirler
İçeriğin Devamı Aşağıda

18 Şubat'ta başlatılan icra takibinin ardından Adana 10. İcra Dairesi'nden Şule Altun'un ailesine ödeme emri gönderildi.

Yangında yaralanan Altun'un ailesi, 10 bin 66 liralık vekalet ücretini ödeyemezse 3 aya kadar tazyik hapsi cezasıyla cezalandırılabilir.

"Sürekli temizlik yapmaya zorluyorlar" demişti

"Sürekli temizlik yapmaya zorluyorlar" demişti

Ailesi hakkında icra takibi başlatılan Şule Altun, yangından sonra verdiği ifadesinde ve yurtta sürekli temizlik yapmaya ve bulaşık yıkamaya mecbur tutulduklarını belirtmişti. Altun, ifadesinde 'Yapmazsak okula göndermeyeceklerini söylüyorlardı' demişti.

Hakkında icra takibi başlatılan ve hapis tehdidiyle karşı karşıya olan baba Yaşar Altun ise verdiği ifadede şunları söylemişti:

'Yangından bir ay önce kızım ‘Baba sürekli bize temizlik yaptırıyorlar. Beni bu yurttan al artık' dedi. Ben de başka yurtlara paramızın yetmeyeceğini ve orada kalması gerektiğini söyledim.'

8 ile 12 yıl arasında hapis cezası

8 ile 12 yıl arasında hapis cezası

Yurtta, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu çıkan yangında eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6'ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek ile 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ve Cennet Karataş hayatını kaybetmiş ve yangında sorumluluğu olan 18 sanık 8 yıl ile 12 yıl arasında hapis cezası almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
22
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem dayan

Alın işte yere göğe sığdıramadığınız cemaatler kam emici vampirler. Bu yeraltı terör örgütlerine çocuk emanet edilirmi.

Art Ankara

"Ben de başka yurtlara paramızın yetmeyeceğini ve orada kalması gerektiğini söyledim." Gerçekten yurda vermek zorunda mıydın peki, bu yurtlara verilen çocukl... Devamını Gör

tahsin tepek

Aladağ belediyesine bakıyoruz ve ak parti belediyesi olduğunu görüp şaşırmıyoruz. Belediyenin web sitesi tasarımını görünce kusuyordum neredeyse.

Yağız Utku

Yine de avukat ismi vererek algı yaratmak yanlış. O da neticede bir memur, mahkeme kararını uygulamamak diye bir yetkisi yok aksi halde kendi sorumluluğu doğ... Devamını Gör