Görüş Bildir
Haberler
Al-Sat Robotuyla Yeni Başlayan Yatırımcıların İçi Rahat! Sizler İçin OKEx'in Yeni Al-Sat Robotunu İnceliyoruz

etiket Al-Sat Robotuyla Yeni Başlayan Yatırımcıların İçi Rahat! Sizler İçin OKEx'in Yeni Al-Sat Robotunu İnceliyoruz

Ali Aydemir
24.11.2021 - 12:00

Dünyanın önde gelen kripto para ekosistemlerinden biri olan OKEx, kapsamlı bir ürün ve hizmet paketi sunarken çeşitli alım satım çiftlerine, DeFi tekliflerine ve pasif gelir elde etme fırsatlarına ek olarak, farklı otomatik ve manuel alım satım stratejilerinden yararlanmanıza yardımcı olacak özelleştirilebilir bir alım satım botu sunuyor! OKEx’in otomatik al-sat robotunu kullanmak ve çeşitli stratejileri uygulamak yeni başlayan yatırımcılar için artık çok kolay. İşte sizler için OKEx'in yeni al-sat robotu hakkında detaylı bir inceleme...

İçeriğin Devamı Aşağıda

OKEx al-sat robotu nedir?

OKEx al-sat robotu nedir?

OKEx al-sat robotunun üç farklı modu vardır: Spot örgü al-sat, Buzdağı ve TWAP (yani zaman ağırlıklı ortalama fiyat) 

Spot örgü olarak adlandırılan ilk mod, varlık oynaklığından ek kâr elde etmeyi hedefleyen herhangi bir hacimde işlem yapan kullanıcılar için idealdir. Spot örgünün parametrelerini kendiniz belirleyebilir veya önceki fiyat hareketlerine dayanan yapay zeka stratejisini seçebilirsiniz.

İkinci mod, daha büyük hacimlerde işlem yapan kullanıcılarımız için tasarlanmıştır. Hem TWAP hem de buzdağı emirleri, slipajın risk oluşturduğu durumlarda işleme girmek veya çıkmak için robotu kullanır. 

Bu modlar, seçilen piyasanın büyüklüğüne göre hacimli işlem yapmak isteyenler için idealdir. Daha az likit piyasalarda -OKEx’te listelenen daha küçük piyasa değeri olan varlıklar gibi- büyük ticaret boyutları, fiyatı potansiyel olarak olumsuz yönde değiştirebilir. Bu nedenle, bu modlar, nispeten hacimli emirler verirken faydalı olabilir.

OKEx al-sat robotuna nasıl erişilir?

OKEx al-sat robotuna nasıl erişilir?

İlk olarak OKEx ana sayfasında, ekranın sağ üst köşesinde yer alan Giriş butonunu kullanarak hesabınıza giriş yapın. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı ve şifrenizi girin ve Giriş’e tıklayın. Alternatif olarak, OKEx uygulamasından QR kodunu taratarak da giriş yapabilirsiniz.

Hesabınızda etkin olan iki faktörlü kimlik doğrulama kontrollerini tamamlayın ve Devam’ı tıklayın.

Hesabınızda etkin olan iki faktörlü kimlik doğrulama kontrollerini tamamlayın ve Devam’ı tıklayın.

Şimdi OKEx ana sayfasında, Al-Sat sekmesinin üzerine gelin ve açılan pencereden Temel Al-Sat’a tıklayın. Al-Sat bölümünde, al-sat robotunu seçmek için sol üst köşedeki açılır menüyü kullanın.

Otomatik alım ve satımlar için spot örgü modu nasıl kullanılır?

Otomatik alım ve satımlar için spot örgü modu nasıl kullanılır?

Spot örgü moduna erişmek için, “Al-Sat robotu” menüsü altında yer alan seçeneklerden Spot örgü al-sat’a tıklayın. Ardından, sol üst menüyü kullanarak işlem yapmak istediğiniz çifti seçin.

Spot örgü için yapay zeka stratejisini nasıl kullanabiliriz?

Spot örgü için yapay zeka stratejisini nasıl kullanabiliriz?

Spot örgü al-sat robotunu kullanmanın en kolay yolu, OKEx’in geriye dönük test edilmiş yapay zeka stratejisidir. Bu strateji, geçmiş fiyat verilerine dayanarak sizin adınıza örgü sayısını ve fiyat aralığını belirler. “Spot örgü” bölümünde, yapay zeka stratejisini seçin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Miktarı belirleyin.

Miktarı belirleyin.

Ardından, robotun işlem yapmasını istediğiniz miktarı belirleyin ve Oluştur’a tıklayın. Bir sonraki ekranda emir ayrıntılarınızı kontrol edin ve Onayla’ya tıklayın. Ardından, ana işlem panosundaki Al-sat robotu sekmesinde açık pozisyonlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Al-sat robotu kullanarak buzdağı emirleri vermek çok kolay!

Buzdağı emirleri, birçok küçük emire bölünmüş büyük alım satımlardır. Özellikle piyasanın büyüklüğüne göre hacimli bir işlem yaparken yararlıdır. Daha küçük bir emir bile likit olmayan piyasalarda varlık fiyatını hareket ettirebilir ve bu da daha az elverişli bir işlem girişine veya çıkışına neden olabilir. Buzdağı emirleri, büyük emirleri maskelemeye ve slipaj etkisini sınırlamaya çalışır.

Buzdağı moduna işlem yapabilmek için al-sat robotu seçeneklerinden Buzdağı sekmesine tıklayın.

Buzdağı moduna işlem yapabilmek için al-sat robotu seçeneklerinden Buzdağı sekmesine tıklayın.
  • Buzdağı bölümünde, sol üst köşedeki menüyü kullanarak işlem yapmak istediğiniz çifti seçin.

  • Ardından, işlem çiftinde listelenen varlığı satın almak mı yoksa satmak mı istediğinizi seçin.

  • Daha sonra, tolere edeceğiniz slipaj miktarını, yani işleminizi gerçekleştirirken fiyatın hareket edebileceği aralık miktarını girin. Bunu, Varyans (Var.) seçeneğini kullanarak işlem çiftinin ikinci varlığında veya Oran seçeneğini kullanarak emir fiyatınızın yüzdesi olarak yapabilirsiniz.

  • “Fiyat limiti” altında ideal çıkış veya giriş fiyatınızı girin. Bu, satış emirlerinizin gerçekleştirileceği minimum fiyat veya alış emirlerinin maksimum fiyatıdır.

  • Ardından, daha küçük emirleriniz için her birinin ortalama tutarını ve toplam pozisyon boyutunu girin. Buzdağı seçeneğini kullanarak işlem yapmak için [varlık] satın al butonuna tıklayın.

Bir sonraki açılır pencerede işlem detaylarınızı kontrol edin ve işlem yapmak için Onayla’yı tıklayın.

Al-sat robotunu kullanarak TWAP emirleri vermek çok daha pratik!

Finansta, zaman ağırlıklı ortalama fiyat (TWAP), belirli bir süre boyunca bir menkul kıymetin ortalama fiyatıdır. TWAP modu belirli bir süre boyunca yüklü miktarda işlem gerçekleştirmeyi amaçlar. Varlığın fiyatını önemli ölçüde değiştirmeden büyük bir pozisyona sahip bir piyasaya girmeye veya piyasadan çıkmaya çalıştığı için bir buzdağı emrine benzer.

Al-sat robotu TWAP moduna girmek için mod seçim sayfasından TWAP’e tıklayın.

Al-sat robotu TWAP moduna girmek için mod seçim sayfasından TWAP’e tıklayın.
  • Şimdi, bir kez daha, “TWAP” bölümünün sol üst köşesindeki menüyü kullanarak istediğiniz işlem çiftini seçin.

  • İşlem çiftinde listelenen varlığı satın almak mı yoksa satmak mı istediğinizi seçin ve tolere edebileceğiniz slipaj oranını girin. Varyans öğesinin seçilmesi, işlem çiftinden ikinci varlıkta belirtilen bir tutarı girmenize olanak tanır. Bu arada, Oran limit fiyattan yüzde hareketine göre kaymanızı seçmenizi sağlar.

  • Ardından, istediğiniz limit fiyatı, robotun işlem yapmasını istediğiniz zaman aralığını ve her bir alım veya satımın miktarını girin. Son olarak, toplam işlem tutarını girin ve [varlık] satın al butonuna tıklayın.

İşlem ayrıntılarınızı kontrol edin ve robotu başlatmak için bir sonraki ekranda Onayla’ya tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX al-sat robotuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın