Görüş Bildir
Haberler
Akşener'e Çiçek Veren Öğretmene Maaş Kesme ve Sürgün Cezası

etiket Akşener'e Çiçek Veren Öğretmene Maaş Kesme ve Sürgün Cezası

Giresun'un Bulancak ilkçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çiçek veren 21 yıllık muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar'a, 'siyasi faaliyete katıldığı' gerekçesiyle maaş kesme ve görev yerinin değiştirilmesi cezası verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Giresun Piraziz Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar, geçen 20 Temmuz’da, Bulancak ilçesini ziyaret edip halka seslenen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e çiçek verdi.  Bu anları bir arkadaşı sosyal medyadan paylaştı. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

İki ayrı ceza

İki ayrı ceza

Dizdar savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyledi. 

Değerlendirmede Dizdar'a yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne tayinine karar verildi.

"Anayasaya aykırı"

"Anayasaya aykırı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşı dava açmaya hazırlanan Dizdar, Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını istedi. Dizdar “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasaya da aykırı” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
43
36
7
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Tunga

Rteye çiçek verseydi ödülleldirilirdi.

Gok Han

maalesef bunu yapamazdı. o mertebeye gelmeyi bekleyen nice ilçe müdürleri il müdürleri vs. var. rteye çiçek vermenin de bir bürokrasisi bir hiyerarşisi var. ... Devamını Gör

h.ibrahim

ulan ne serefsiz kansız korkaksınız sizler yaa

Kadir

Olmamış. İdam etseydiniz amk 😏