Görüş Bildir
Haberler
Ve Kar Yüzünü Gösterdi, Antalya'da Kar Kalınlığı 30 Santimetreyi Buldu

Ve Kar Yüzünü Gösterdi, Antalya'da Kar Kalınlığı 30 Santimetreyi Buldu

adem kara
25.11.2014 - 12:31 Son Güncelleme: 25.11.2014 - 12:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan yağışla kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Akseki- Seydişehir Karayolu'nda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Gece yarısı başlayıp sabah saatlerine kadar süren kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu. 30 santimetreyi bulan kar kalınlığında araçlarıyla işe gitmek isteyenler güçlük çekti.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu'nun 1825 metre rakımlı Alacabel Mevkisi'nde kar yağışı nedeniyle yolda kalan TIR'lar trafiğin aksamasına neden oldu. Trafik ekipleri, sabahın ilk saatlerinde zincirsiz araçlarla, uzun araçların geçişine izin vermezken, yolun trafiğe tamamen kapandığı bildirildi.

TUR OTOBÜSLERİ GERİ DÖNDÜ

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan yağışla kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Akseki- Seydişehir Karayolu'nda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Gece yarısı başlayıp sabah saatlerine kadar süren kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu. 30 santimetreyi bulan kar kalınlığında araçlarıyla işe gitmek isteyenler güçlük çekti.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu'nun 1825 metre rakımlı Alacabel Mevkisi'nde kar yağışı nedeniyle yolda kalan TIR'lar trafiğin aksamasına neden oldu. Trafik ekipleri, sabahın ilk saatlerinde zincirsiz araçlarla, uzun araçların geçişine izin vermezken, yolun trafiğe tamamen kapandığı bildirildi.

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar süren kar yağışı, Akseki- Seydişehir Karayolu'nu trafiğe kapattı. Trafik ekipleri hiçbir aracın geçişine izin vermezken, Antalya'dan Kapadokya gezisi için yola çıkan turistlerin bulunduğu otobüsler geri çevrildi. Bölgedeki dinlenme tesislerine sığınanlar yolun açılmasını beklerken, kimileri de araçlarına zincir takarak ilerlemenin telaşına düştü.

ISPARTA VE ANTALYA'DA KAR ETKİSİ

Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Isparta ve Antalya'nın yüksek rakımlı ilçelerinde etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Isparta'da sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle merkezde ulaşımda aksamalar olurken maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.

Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, kapalı köy yolu bulunmadığını belirtti. Sabah erken saatlerde Yenişarbademli İlçesi ile Davraz Kayak Merkezi karayolu üzerinde kısa süreli kesinti yaşandığını kaydeden Zadeoğlu, yağışın durmasıyla akışın normale döndüğünü kaydetti.

Isparta Belediyesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçti. Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatı doğrultusunda bazı noktalarda kar kürüme çalışmaları başlatılırken gece için buzlanmaya karşı tuzlama ekibi oluşturuldu.

DAVRAZ'DA KAR KALINLIĞI 25 CM

Davraz Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Özel İdare Genel Sekreteri Zadeoğlu, 'Kar kalınlığı 25 cm civarında seyrediyor. Davraz'ın yeni sezona hazırlanması noktasında yağış böyle devam ederse gerekli çalışmaları başlatacağız' diye konuştu.

ÇOCUKLAR KARIN TADINI ÇIKARDI

Kar yağışı en çok çocukları mutlu etti. Kartopu oynayıp, kardan adam yapan çocuklar neşeli dakikalar geçirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığının dağlarda 20 santime ulaştığı kaydedildi. Kar yağışının aralıklı devam edeceği belirtilirken perşembe gününden sonra yağışların dona çevireceği açıklandı.

KORKUTELİ KARLA UYANDI

Antalya'nın Korkuteli ve Akseki ilçelerinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yağış sonrası ağaçlar ve evlerin çatıları beyaza bürünürken, sabah okula gitmek için evden çıkan öğrenciler kartopu oynayarak eğlendi. İşe gidenler kar altında yürümenin keyfini çıkarırken, araçlarıyla trafikte ilerlemek isteyenler yoğun çaba sarf etti. Korkuteli ilçe merkezinde kar kalınlığı 4-5 santimetreyi bulurken, bazı mahallelerde ve yüksek kesimlerde ise 10 santime ulaştı.

ANTALYA-KONYA YOLU KAPALI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki- Seydişehir yolu ise trafiğe kapandı. Sabah saatlerinde sadece zincirli ve küçük araçların geçişine izin verilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle trafik akışı durduruldu.

İLÇELERDE HAFİF ŞEKİLDE

Afyonkarahisar ve Burdur'un bazı ilçelerinde hafif şekilde süren kar yağışı ise etkili olmadı. Sabah saatlerinde kar taneleri henüz yere düşmeden eridi. Yollarda araçların etkisiyle kar birikmezken evlerin çatılarında ya da ağaçlarda seyrek halde kar birikintileri görüldü.

BURDUR'DA TABLOLUK KAR MANZARASI

BURDUR'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kent merkezi beyaza bürünürken, karla kaplanan çam ağaçlarının manzarası tabloları aratmadı. Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı evden çıkanlara sürpriz yaşattı. Araçlarıyla işe giden vatandaşlar büyük çaba sarf etti. Kent merkezinde yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalar oluştu. İşe yürüyerek gidenler ise karın tadını çıkardı. Kent merkezinde kar yağışı nedeniyle kapalı yol bulunmazken, çam ağaçlarını örten kar manzarası, tabloları aratmadı.

BOLU DAĞI'NA İLK KAR DÜŞTÜ

BOLU Dağı'nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerine mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışı asfalt zeminde etkili olmadı.

Bolu Dağı'nda aralıklarla etkili olan yağmur yerini bugün öğle saatlerinde kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi ile birlikte TEM ile D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla etkili olan kar asfalt zeminde tutmadı. Sürücüler, TEM Otoyolu geçişinde kar yağışına karşı elektronik tabelalarla uyarılıyor.

Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri kar yağışı nedeniyle olası kazalara karşı sürücülerin yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmalarını istedi.

DENİZLİ'DE MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI

DENİZLİ'de hava sıcaklığı kent merkezinde 6 dereceye düşerken, yüksek kesimlerde yılın ilk kar yağışı görüldü.

Denizli-Antalya karayolu üzeri Cankurtaran ile Şahin Tepesi Mevkii ile Honaz, Tavas, Çameli, Çivril, Çal ile Serinhisar İlçesi'nin yüksek kesimlerine bu sabah saatlerinde kar yağdı. Denizlililer mevsimin ilk kar yağışını görmekten mutlu göründü. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda herhangi bir aksaklığa yol açmadı. Hava sıcaklığının az da olsa yarından itibaren artacağı, hafta sonunda 12 dereceyi bulacağı belirtildi. Tavas'taki Bozdağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

ERCİYES DAĞI'NDA UÇURTMALI KAYAK

KAYAK sezonunun erken açıldığı kar kalınlığının pistlerde 35 santimin üzerine çıktığı Erciyes Dağı'nda, slalom, mukavemet ve snowboard etkinliklerinin yanı sıra snowkite de (uçurtma kayağı) yapılıyor.

Sezonun açıldığı iki günde, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki kayak merkezine yağan karın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.'ye ait 10'un üzerindeki yapay kar makinalarının çalışmasıyla birlikte zemindeki kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı.

Erciyes Dağı'nda kayak tesisi işleten milli antrenör Mehmet Eğlenceoğlu, Snowkite ile kayakseverlere ayrı bir heyecan yaşattıklarını söyledi. Eğlenceoğlu, şöyle dedi:

'Erciyes Snowkite (kar uçurtması) sporu için dünyanın en önemli yerlerinden birisidir. Kışın düzenli esen rüzgarı, etrafında hiç ağaç olmaması, oteller ve tesislerin hemen önünden başlayıp tekrar otellere dönülebilmesi Erciyes'i snowkite için özel bir yer haline getiriyor. Ayrıca dünyada sayılı olan resmi snowkite alanlarından birisi Erciyes'tedir. Erciyes Kayak merkezinde snowkite eğitimi alabilir ya da malzeme kiralayabilirsiniz.'

KARS'TA BUZLANMA KAZALARI

KARS’ta kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle kaldırımlar ve caddeler buz pistine dönüştü. Son 24 saat içinde çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Kars'ta bazı vatandaşlar da düşme sonucu yaralandı.

Önceki gün yağan ve sonra eriyen kar, gece ısının sıfırın altında 3 dereceye kadar düşmesi sonucu yollarda buzlanmaya neden oldu. Kaldırım ve caddelerde meydana gelen buzlanma kazalara yol açtı. Bugün erken saatte okul ve işlerine gitmek için evlerinden çıkanlar, zor anlar yaşadı. Mihralibey köprüsü ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) caddesinde taşıtlar, buzlanma yüzünden kaydı. Bazı taşıtlar kayarak başkalarına çarptı, bazıları kaldırımlara çıktı. Kayarak kaldırımlara çarpan bazı taşıtlar ise ters döndü. Can kaybının yaşanmadığı maddi hasarlı kazalarda hafif yaralananlar hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Bir genç kız da arkadaşlarıyla yürürken ayaklarının kayması sonucu sırt üstü düşerek yaralandı. Arkadaşları ve çevreden geçenler tarafından ayağa kaldırılan genç kız, ağrısından dolayı ağlamaya başladı. Buzlanma yüzünden caddelerde karşıdan karşıya geçmekte zorlanan yaşlılara gençler yardım etti.

DOĞUBAYAZIT'TA BUZLANMAYA KARŞI TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Diyadin İlçesi'nde etkili olan kar yağışının ardından oluşan buzlanmaya karşı karayolları ekipleri 2025 metre yükseklikteki İpek Dağı Geçidi'nde tuzlama çalışması yaptı.

Doğubayazıt ve Diyadin İlçesi'nde dün sabah etkili olan kar, öğlenden sonra güneşin çıkması ile eridi. Eriyen kar gece havanın soğumasıyla yollarda buzlanmaya neden oldu. Buzlanma nedeniyle Doğubayazıt ve Diyadin İlçesi arasındaki 2025 metre yükseklikteki İpek Dağı Geçidi'nde buzlanma nedeniyle araç sürücüleri zor durumda kaldı. Karayolları 123'üncü Şube Şefiğin'e bağlı ekipler de İpek Dağı Geçidi başta olmak üzere önemli noktalarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

KONYA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Konya bugün, güne kar yağışıyla uyandı. Yağış nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, özellikle hazırlıksız yakalanan sürücüler güçlük çekti. Şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. 3 ilçe ile 1 mahallede bugün olmak üzere 1 günlüğüne eğitime ara verildi.

Yurt genelinde olduğu Konya'da da kar yağışı başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Konyalılar, güne karla merhaba dedi. Kar hayatı da olumsuz etkiledi. Özellikle hazırlıksız yakalanan sürücüler güçlük çekti. Şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Kar seviyesinin yüksek kesimlerde yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Kar nedeniyle Ahırlı, Beyşehir ve Seydişehir ilçeleri ile Selçuklu İlçesi'nin eskiden belde statüsünde olan Tepekent Mahallesi'nde eğitime bugün olmak üzere bir gün ara verildi.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/antalyanin-ilce...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0