Görüş Bildir
Haberler
Akşamdan Kaldığınızda Ertesi Gün Neden Tuvaletten Çıkamadığınızı Biliyor musunuz?

Akşamdan Kaldığınızda Ertesi Gün Neden Tuvaletten Çıkamadığınızı Biliyor musunuz?

cakyz
09.01.2017 - 14:11

Evet dostlar, yeni bir yıla girdik. Şimdi eskiyi bırakıp yeniyi özümsememiz gerekiyor ve bu yolda yapmamız gereken en önemli şey ise kaka!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçki içmeyi seven herkes, ertesi gün midesinde tuhaf hareketlenmeler olduğunu fark etmiştir.

Akşamdan kalmışlığın sebebi bilim insanları tarafından tam olarak çözülememiş olsa da, alkolle arası iyi olan herkes bu durumun nasıl hissettirdiğini bilir: şişik bir yüz, baş ağrısı, bulantı ve özerkliğini ilan ederek kendince hareketler yapan, sesler çıkaran mide...

Bu sebeple akşamdan kalmayken kaka yapmanın hissi de normal günlerden farklıdır.

s1228.photobucket.com

Başınız çatlıyor, bedeninizin her bir parçası dökülüyorken tek çarenin kaka yaparak rahatlamak olduğunu düşünürsünüz. Tuvalete girdiğiniz zaman ishal ya da kabız olduğunuzu fark etmeniz de muhtemeldir. Peki bu neden olur?

Bunu anlamak için önce alkolün vücudumuza girdikten sonraki yolculuğunu bilmemiz gerekir.

Öncelikle yiyecekler önce ağzımızda, daha sonra da midemizde parçalanırlar ve son olarak besin değeri olan maddeler ince bağırsağımızdan geçerek kanımıza karışırlar. Diğer yandan alkol, bu adımların bazılarını es geçerek ilk olarak midemize iniş yapar ve burada alkolün %20'si sindirilir. Kalan kısmı ince bağırsağa yol alır ve burada geri kalan kısmı sindirilerek karaciğere gönderilir. Karaciğerde metabolize edilen alkolün geri kalanı ise kana karışır.

Alkol vücudumuzdaki tüm organları etkiler.

Kana karışan alkol, beyin dahil tüm organlarımız üzerinde etki gösterir ve bu sebeple sendelemeye ve konuşurken güçlük yaşamaya başlarız. Ayrıca alkol, hipofiz bezinizde bulunan ve böbreklerden su geri emilimini artıran antidiüretik hormonun salınımını baskılar. Bunun anlamı, vücudunuzun normalde dengeli olan su miktarının değiştiği ve sindirilemeyen sıvıların atılmaya başlayacağıdır. Tuvalette geçirdiğiniz uzun sürelerin ardından ise vücudunuz tekrar dengeyi bulmaya başlar ve sabah bu sebeple şişkin bir yüzle uyanırsınız.

Peki içilen bir günün ardından yaşanan ishalin sebebi nedir?

İshal, alkol gibi idrar söktürücü maddelerin sebep olduğu bilinen bir durumdur ancak aynı zamanda alkol almak, bağırsaklarımızdaki sıvıların sindirilmesini önleyici özelliğe sahiptir. Alkolikler üzerinde yapılan çalışmalar, düzenli alkol kullanımının bağırsakların su ve sodyumu sindirme özelliğini zayıflattığını ve böylece alkolün ishale sebep olma ihtimalini artırdığını göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir başka sebebe gelecek olursak...

Alkol, susuzluğu artıran bir sıvı olduğu için alkol aldığınız gün ve ertesinde sıvı tüketiminiz artış gösterir. Ayrıca mide ve bağırsaklarınızda bulunan ve besinleri sindirmenize yardımcı olan kasları etkiler. Bu da besinlerin vücudunuzda kaldığı süreyi azaltır ve alkolle birlikte tükettiğiniz besinler de işin içine girince ortaya bir başka ishal sebebi çıkar.

Ve eğer ertesi gün mutlu uyanmak istiyorsanız...

Akşamdan kalmışlığın etkilerini en aza indirmek istiyorsanız içmeye başlamadan önce dengeli beslenmek, bol su içmek ve içkinin tadını kaçırmamak çok önemlidir. Yok arkadaş, ben içtim mi tam içerim diyorsanız da, yanınızda ishale karşı bir ilaç bulundurmanız fayda sağlayacaktır...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
30
20
15
12
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın