Görüş Bildir
Haberler
AKP, Yeni Anayasa Teklifini MHP'ye İletti

AKP, Yeni Anayasa Teklifini MHP'ye İletti

ATKN
15.11.2016 - 10:38

AK Parti'nin yeni Anayasa taslak metni MHP'ye resmen iletildi. 2 parti ortak komisyon oluşturacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti, yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin taslak metnini MHP'ye resmen iletti. İki parti ortak bir komisyon oluşturacak.

Yapılacak müzakereler sonrasında son kararı parti liderleri verecek.

'Kafa kafaya, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim'

'Kafa kafaya, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim'

Metnin kendilerine iletildiğini açıklayan MHP lideri Bahçeli, bugünkü grup toplantısı konuşmasında konuyla ilgili şunları söyledi:

'AKP’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli, çok detaylı ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis genel kuruluna getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz. Sonrası TBMM ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır. Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri duymamalıdır. Başbakana kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, teklifi bir de biz görelim diyorlarsa buyursunlar kafa kafaya, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim. Milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim. Gelin Türkiye’yi kamburlarından birlikte kurtaralım.'

Bahçeli'nin başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili açıklamalarının ardından iki lider bir araya gelmiş, görüşmenin ardından Bahçeli, "müspet ve makul" değerlendirmesi yapmıştı.

Başbakan Yıldırım da "Anayasa değişikliğini MHP ile yapacağız" demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın