Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz Destek Turunda

AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz Destek Turunda

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Merkezi'ne, 'kısa' bir ziyarette bulundu. Yılmaz'ın Bahçeli ile görüşmesi 10 dakika bile sürmedi. Yılmaz, Bahçeli ile görüşmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de görüştü.

AKP 'nin TBMM Başkanlığı'na aday gösterdiği İsmet Yılmaz, aday olması nedeniyle başlattığı liderler turu çerçevesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere saat 14.00’de parti binasına geldi. 

Hürriyet'ten Selahattin Sönmez'in haberine göre, Yılmaz'ı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı karşıladı. Bahçeli’nin kabul ettiği Yılmaz’ın odaya girmesi ile çıkması neredeyse bir oldu. 

Tarafların oruç olması nedeniyle herhangi bir ikramın yapılmaması, destek ziyaretini kısa bir nezaket ziyaretine çevirdi. Yılmaz, 14.10 gibi genel merkezden ayrıldı.

Yılmaz'a Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın eşlik etti.

Yılmaz: Destek talep ettik

Yılmaz: Destek talep ettik

Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, '25. dönem milletvekili seçimine müteakip oluşan parlamentonun yasama döneminin birinci bölümüne ilişkin Başkan adaylığı için hiçbir parti tek başına çoğunluğu sağlayıp kendi adayını seçtirme durumunda değil. 

Dolayısıyla, bir başka partinin desteğine ilişkin var. Birinci ve ikinci turda 367, üçüncü turda 276, dördüncü turda da 276'yı alamazsa en çok oyu alan iki tane aday tekrar başkanlık yarışına girecek. Biz, bugün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'den randevu talep etmiştik. Sağolsun onlar da kabul ettiler. 

Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz de görmüştür. Biz de bu Türkiye'nin döneminde uzlaşmanın, seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Bu uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan'dan destek talep ettik. 

O da gelişen süreç içerisinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. Şimdiden TBMM Başkanlığı seçimleri milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum' ifadelerini kullandı

Yılmaz, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

İsmet Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte HDP Genel Merkezi’ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika görüşen Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanlığı seçimleri için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüklerini belirten Yılmaz, “Kendisiyle bu seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkardığını, uzlaşmayı bütün partilerin zorunlu kıldığını, dolayısıyla seçim sonuçlarının kendilerine vermiş olduğu mesajı çok iyi anladıklarını Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil aksine sorunları azaltıcı, çözültücü birlik ve bütünlüğünden yara bir tavır sergileyeceğini söylediler. Muhakkak ki her partinin kendi adayı var. Birinci seçimin turlarında kendi adaylarını destekleyeceklerini, ancak ondan sonraki durumda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler. Biz de yapılacak seçimin ülkemiz için milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diledik. Türkiye’yi büyütürsek, büyüyen Türkiye’den 77 milyon vatandaşımız kazanır ama onun dışında şu coğrafyaya ümidini bağlamış bütün insanlar, bütün mazlum ve mağdur insanlar da. Çünkü onlar da başları sıkıntıya düştüğünde gidecekleri bir başka yere gitmiyorlar. Nereye gidiyorlar, adeta dedelerinin vatanı olan buraya geliyorlar. Dolayısıyla Türkiye’yi güçlü tutmak, bir ve beraber tutmak uzlaşı içinde tutmak bizlerin asli vazifesi içerisindedir. Sayın Genel Başkanı da bu doğrultuda görmüş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0