Görüş Bildir
Haberler
AKP'den Kılıçdaroğlu'nun 'Dönüşümlü Başbakanlık' Önerisine Ret

AKP'den Kılıçdaroğlu'nun 'Dönüşümlü Başbakanlık' Önerisine Ret

Onedio Medya
11.07.2015 - 16:25 Son Güncelleme: 11.07.2015 - 16:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dönüşümlü başbakanlık” açıklamasını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, önümüzdeki hafta başlayacak ziyaretler için hazır olduklarını belirten Atalay, 'Görüşmeler için biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, heyetlerimizi oluşturduk' dedi.

'Zemini oluşmuş, hazır bir koalisyon şu anda yok'

Atalay, 'İlk tur biraz nezaket ziyareti, nabız yoklama şeklinde olacak. Herhalde ikinci tur belirleyici olur. Teknik detayların görüşülmesi şeklinde devam eder' şeklinde konuştu. Atalay, görüşmelerin ardından bir koalisyonun ortaya çıkabileceğini vurgulayarak, 'Zemini oluşmuş, hazır bir koalisyon şu anda yok' dedi.

CHP; MHP ve HDP liderlerinin çelişkili açıklamalar yaptığını savunan Atalay, 'Biz istikrarlı, pozitif ve yapıcı üslup kullanan çizgideyiz' diye konuştu.

'Dönüşümlü başkanlığı kabul etmemiz mümkün değil'

Beşir Atalay, gazetelere açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dönüşümlü başbakanlık için “Niçin olmasın” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Atalay, “Dönüşümlü başbakanlığa sıcak bakmıyoruz. Zor yürüyen bir sistemdir. Kabul etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni hükümet için fedakarlık yapabiliriz” sözlerinin hatırlatılması üzerine de “MHP böyle durumlarda yapıcı roller oynamıştır” dedi.

AK Parti’nin B planı var mı?

Beşir Atalay, “Eğer bu görüşmeler sonuçsuz kalırsa AK Parti’nin bir B planı var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

“Koalisyon kurulması yönündeki beklentiyi karşılamak lazım. Onurlu, herkesi memnun eden, her partinin hakkının korunduğu bir koalisyon kurulsun niyetindeyiz. Bu şartları sonuna kadar zorlayacağız. Olmazsa olmazlar olursa yol bellidir. Erken seçim olacaksa da olur. AK Parti olarak her zaman seçime en hazır partiyiz. Şu anda gündemimiz ortak hükümettir.”

Kaynak: NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0