Görüş Bildir
Haberler
AKM'nin Açılışında Konuşan Erdoğan'dan 'Gezi' Göndermesi: 'Unutmadık'

AKM'nin Açılışında Konuşan Erdoğan'dan 'Gezi' Göndermesi: 'Unutmadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) kast ederek, 'Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldüğünü unutmadık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13 yıldır kapalı olan İstanbul'un önemli kültür merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi, Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Töreninin ardından konuşan Erdoğan'ın hedefinde ise Gezi Parkı eylemleri vardı.

Atatürk Kültür Merkezi'nin uzunca bir süre önce artık kullanılamaz hale geldiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

'Aslında biz İstanbul'un bu sembol yapısını yeni baştan inşa etmek için uzun yıllar önce harekete geçtik. Ancak attığımız her adımda engellerle karşılaştık. Eski Türkiye'nin köhnemiş yüzünün sembolü olan, her tarafı dökülen, kendisinden beklenen işlevleri yerine getiremeyen Atatürk Kültür Merkezi binasını yıktırmamak için yapılan kampanyaları hepiniz hatırlıyorsunuz. Halbuki biz en başından beri burada, orasını yıktıktan sonra yerine çok daha güzelini, çok daha estetiğini, çok daha kullanışlısını yapacağımızı söylüyorduk. Buna rağmen mesele kimi çevrelerce ideolojik saplantı, kimi çevrelerce siyasi hesaplaşma, kimi çevrelerce kaos çıkarma vesilesi haline dönüştürülerek bize ve ülkeye vakit kaybettirildi. 

"Terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldü"

"Terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldü"

Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldüğünü unutmadık. Nihayet tüm bu sorunları birer birer aşarak gereken hazırlıkları yaptık ve 2019'da yeni binanın temelini attık. İlk Atatürk Kültür Merkezi binası gibi bu eserin de mimari müellifi Tabanlıoğlu ailesi oldu.'

"Unutulmaz kültür sanat hizmetleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkarttık"

"Unutulmaz kültür sanat hizmetleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkarttık"

Erdoğan, toplam alanı 95 bin metrekareyi bulan bu eserin inşasının 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlandığını dile getirerek, açılış töreninin yapıldığı salonun da Atatürk Kültür Merkezi'nin en büyüğü ve ana yapısı olduğunu anlattı.

Seyirci kapasitesi 2 binin üzerinde olan salonun her türlü kültür sanat faaliyetini icra etmeye uygun altyapıyla donatıldığını vurgulayan Erdoğan, ikinci salonun da 800'ü aşan seyirci kapasitesi ve modern donanımıyla pek çok faaliyet için uygun bir altyapıya sahip olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Kültür Sokağı'nın ise kütüphanesi, çocuk sanat merkezi, sineması, sergi salonu, müzik platformları, kafeleri, restoranları ve tasarım dükkanlarıyla her kesime hitap ettiğini belirterek, 'Görüldüğü gibi yeni Atatürk Kültür Merkeziyle burada İstanbul'a ve dünyaya unutulmaz kültür sanat hizmetleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkarttık, hamdolsun.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
15
11
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
begonvila

Adam kanalizasyon gibi ağzını ne zaman açsa lağım dökülüyor. Kendi ve yandaşları dışında herkes terörist. Midem bulanıyor.

Halil Değerli

Adamlar hep geçmişte yaşıyor... .... Hep bir algı hep bir hayal satma... .... 🤪😡😠

hipotalamus

"Gölgen gibi adım adım, Her solukta bizim adımız, Biz nasıl ki unutmadık (unutmayacağız) Sen de unutma bizi,Unutama bizi"