Görüş Bildir
Haberler
Akif Beki: "Hayrettin Karaman 'İktidara Zarar Verecekse Haksızlıkları Söylemek Caiz Değildir' Diyor"

Akif Beki: "Hayrettin Karaman 'İktidara Zarar Verecekse Haksızlıkları Söylemek Caiz Değildir' Diyor"

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidara yakınlığıyla bilinen ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ın 'İktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem' dediğini yazdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akif Beki, Karar gazetesindeki köşesinde 'Dünyaya adalet bize bulgur mu!' başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Erdoğan'ın New York'ta Daha Adil Bir Dünya Mümkün” konferansında yaptığı konuşmanın Sabah gazetesi tarafından “New York’ta Başkan Erdoğan’a övgü dolu sözler! Türkiye’nin değil bütün Müslümanların lideri' başlığıyla servis edildiğini aktaran Beki, 'Bu övgünün New York’la ve konferansla alakası ise şu. 'Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj' düzüyor. Erdoğan’a dünya Müslümanlarının liderliğini yakıştıran başlık, ilk kez atılmıyor. Her yıl aynı mecralarda, başka ağızlardan tekrar tekrar sunulan bir haber' dedi.

"Tersini yapsa herkes kazanacak"

"Tersini yapsa herkes kazanacak"

'Yine “daha adil bir Türkiye” kurduk mu ki sıra, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün”ün kitabını yazıp New York’ta lansmanını yapmaya, reklam panolarında tanıtmaya geldi!' eleştirisini yönelten Beki, şöyle devam etti:

'Kendimize bakmadan dünyaya nizamat verdikten sonra ne olacağını bilmiyormuşuz gibi. Cumhurbaşkanı giderken söyledi, Amerika dönüşü bizzat ilgilenmek suretiyle marketlerdeki fahiş fiyat zulmünün üstüne üstüne gidecek. Bu, zulmün mağduru millet de dişini sıkıp adaletin bize getirilmesini bekliyor demek değil mi? Yönetenler beklentinin farkında, yardımcı medyaları da bunu biliyor ama önceliği dünyaya veriyorlar ne hikmetse, ülkelerinden başlamıyorlar.

İlahiyatçı Hayrettin Karaman Hoca da ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edip adaleti tesise önce bizden başlasanız’ diye iktidarı uyarmak yerine cemaati uyarıyor. Cemaate hayrı zaten yok da... Böyle savunmak iktidara da iyilik değil, yanlışta ısrara teşvik ediyor. Tersini yapsa belki iktidar yanlışlarını düzeltecek, homurdanmayı ve şikayeti kesmesi için cemaati uyarmasına da gerek kalmayacak. Herkes kazanacak. Din de haksızlığa alet edilmeyecek. Fakat Hoca, şu tarz uyarılarını kah Yeni Şafak kah WhatsApp gruplarından sürdürüyor:

“Bu iktidardan pek çok beklentiniz gerçekleşti, camiayı hayretle izliyorum, bak demedi demeyin, sonra Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz, iktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem.”

"Dünyaya adalet bize bulgur mü düşecek?"

"Dünyaya adalet bize bulgur mü düşecek?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beki, şöyle devam etti:

'Yani dünyanın bizden karşılanacak bir adalet, ümmetin bir iyi liderlik beklentisi var ama muhafazakar dindar camianın böyle beklentileri olmasın mı! Müslümanlar haksızlığı, yolsuzluğu, adaletsizliği, kötü yönetimi bırakıp eldeki bulgurla yetinsin, işlerine mi baksınlar! Bu da dinin gereği ve ahlaki bir teklif öyle mi?

Siyasetçilerden seçmenin beklentisi, dünya işlerinin adaletle yönetilmesi değil de... Bu dünyada siyasetin haksızlıklarına sessiz kalıp fedakarlıklara katlanması karşılığında ahiretinin kurtarılması mıdır?

Cevabını, Cumhurbaşkanı Erdoğan defalarca verdi oysa.

“Siyaset yapıyoruz, tekkeye mürit aramıyoruz” da dedi...

“Adaletle yürüdüğümüz, halkın hizmetinde olduğumuz sürece bize destek verin. Yoksa sakın ha...Biz halkımızı, liderlerin kulları olarak görmüyoruz. Böyle bir şeyi de kabul etmiyoruz. Sadece fikrin, ilkenin peşinde olması lazım insanın. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutamayız. Bu alışkanlıkları bir defa bırakmamız lazım” da dedi...

Hoca’ya daha ne desin! Dünyaya adalet, ümmete iyi liderlik layıkken bize bulgur mu düşecek, kısmetimize razı mı olalım yani?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır " hadisini boş ver deyip o hadisi söyleyen peygamberin yaydığı dinin neferi olduğunu iddia etmek...Kast sistemi ... Devamını Gör

Bozkurt

Direkt tapacaksınız deseler sıkıntı olacağından ötürü bir takım cümle kalıplarıyla bunu yumuşatmaya çalışırlar. Örneğin "makama saygı, seçilmiş Cumhurbaşkanı... Devamını Gör

Sercan Sever

Hak, Allah'ın adıdır hacı amca. Hak, ona zarar verecekse, buna zarar verecekse diye ayrılmaz. Hak tektir ve Rabbin, kendisinin kattiyen affetmeyeceğini söyle... Devamını Gör