Görüş Bildir
Haberler
Akbelen'i Katleden Şirketin Patronu "Çevreci" Çıktı!

etiket Akbelen'i Katleden Şirketin Patronu "Çevreci" Çıktı!

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda maden sahasını genişletmek için ağaç kıyımı yapan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Şubesi'nin üyesi olduğu ortaya çıktı. Vakıf, Özdemir'in üyelikten çıkarılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür madeni sahasını genişletmek için başlatttığı ağaç katliamı günlerdir sürüyor. 

Orman katliamını engellemek isteyen yerli halk ve çevre örgütleri kolluk kuvvetleri tarafından engelleniyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyesi çıktı

Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyesi çıktı

Akbelen'de ağaç kıyımı gerçekleştiren Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye şubesinin (WWF Türkiye) Mütevelli Heyeti üyesi olduğu ortaya çıktı.

Ebru Özdemir, Limak’ın onursal başkanı Nihat Özdemir’in kızı. Limak Holding, Türkiye'nin en fazla kamu ihalesi alan ve 'beşli çete' olarak adlandırılan şirketleri arasında yer alıyor.

"İlkelerimizle uyuşmuyor"

"İlkelerimizle uyuşmuyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tepki çeken bu durum üzerine Vakıf tarafından açıklama yapıldı. Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı belirtildi ve Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı kaydedildi.

Açıklama şöyle:

'Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak İkizköy-Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
60
28
8
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SEMİR DÖNDER

Sermayenin uşaklarının çevreciliği bu kadar. Sermayenin çağdaşı, çevrecisi, yerlisi, millisi, hayırseveri olmuyormuş. Hepsi kan emicidir.

SEMİR DÖNDER

Bu yorum çok kriminalize etmektir buna katılmıyorum.

Bozkurt

Çevreci ağaçları kesiyor, milliyetçisi mülteci istilasını kutluyor, dindarı çalıyor ama yapıyor, Atatürkçüsü popülist takılıyor olan yine ülkeye oluyor.

Fikret Oğuz

Breaking Bad’de Gustavo Fring’in DEA’in aktivitelerini desteklemesi ile aynı senaryo. İçlerinden biri gibi görün ki senden şüphelenmesinler.