Görüş Bildir
Haberler
Akaryakıtta Yeni Zam Beklentisi: Ne Kadar Zam Gelecek?

Akaryakıtta Yeni Zam Beklentisi: Ne Kadar Zam Gelecek?

Petrolde yükseliş Rusya-Ukrayna arasında gerginlikle sürüyor. Dün 2014 yılından bu yana en yüksek seviyesini gören petrol fiyatlarında vergi payı da azalınca zamlar direkt pompaya yansıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni zam bekleniyor

Yeni zam bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar ve çok sayıda istasyonun kapanmasının ardından sektörde 1 liralık yeni bir zam beklendiğini söyleyen Ekonomist Oğuz Demir, 'Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İktidar burada şunu yapacak istasyonların litre başına aldıkları komisyonu arttıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak' dedi.

Şu an yapılacak her artışın enflasyon rakamlarını yukarıya doğru iteceği için akaryakıta yapılacak zammı geçiktirdiklerini ifade eden Oğuz Demir 'Akaryakıtta şubat ayının sonuna doğru 1 liralık artış beklediklerini' söyledi.

İstasyonların kar marjı düştü

İstasyonların kar marjı düştü

Halktv'den Hava Asal'a konuşan Demir, şunları söyledi:

'Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İstasyonların karları düştüğü için eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Pek çok komisyon kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapanmış. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş 1500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. İktidar burada şunu yapacak istasyonların litre başına aldıkları komisyonu arttıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak. Bu artışın Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyordu.'

Akaryakıt istasyonları litre başına ne kadar komisyon alıyor?

Akaryakıt istasyonları litre başına ne kadar komisyon alıyor?

'Akaryakıt istasyonlarının şu an litre başına yaklaşık 4 kuruş komisyon aldığını' aktaran Demir, 'Hükümet bu komisyonu 1 lira 4 kuruşa çıkaracak ya da istasyonların kapanmasına göz yumacak. Fakat şunu çok iyi biliyoruz ki hükümet sermayenin zarar görmesini göze almıyor. Yine artışlar vatandaşın cebine yansıyacak. Önümüzdeki bir ay içinde akaryakıta 1 lira zam gelecek, Şu an 14 lira 16 kuruş olan akaryakıtın fiyatı 15 lira 16 kuruş olabilir' diye konuştu.

İstasyonlar için alarm çalıyor

İstasyonlar için alarm çalıyor

PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, Nevşehir’de yaptığı açıklamada kasım ve aralık aylarında, dövizde yaşanan dalgalanmalar ve kar paylarının düşük düzeyde kalması nedeniyle 800 bayinin kapandığını, olumsuzluğun sürmesi halinde bu ay sonuna kadar 1500’e yakın istasyonun kapanabileceğini söylemişti.

Ertaş, 'Geçtiğimiz kasım ve aralık ayı içerisinde 800'e yakın istasyonumuz kapandı. PÜİS olarak tespitlerimiz bu. Durum böyle devam ettiği sürece, bu ay sonuna kadar da yaklaşık 1.500'e yakın istasyonumuzun kapanacağını bize gelen telefon trafiği ve müracaatlardan anlamış durumdayız' ifadelerini kullanmıştı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mertens

Puhahaha verin verin bu halka müstehak

Burhan

Ver mehteri