Görüş Bildir
Haberler
Akar Yunanistan'ın Silah Alımına Tepki Gösterdi: 'Üç-Beş Uçakla Güç Dengelerinin Değişmesi Mümkün Değil'

Akar Yunanistan'ın Silah Alımına Tepki Gösterdi: 'Üç-Beş Uçakla Güç Dengelerinin Değişmesi Mümkün Değil'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı savaş uçaklarına ilişkin ''Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla Yunan komşularımızın saldırgan çözümler değil, barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, buradaki sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile 2'nci Ordu İleri Komuta Yeri'nde dün yaptığı inceleme ve denetlemeleri kapsamında harekat merkezini ziyaret etti, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri'nde görevli personelle de bir araya geldi. Akar, burada savunma ve güvenlik konularında yaptığı açıklamalarda, Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı 18 Rafale uçağı ile Yunan yetkililerin son dönemde söylemlerine de değindi.

'Barış, huzur, diyalogla sorunlara siyasal çözümler bulunmasından yanayız'

Bakan Akar, Yunanistan'ın son dönemdeki silahlanma politikalarını eleştirerek, şunları kaydetti:

'Hem kendi hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini korumakta ve kollamakta kararlıyız'

'Hem kendi hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini korumakta ve kollamakta kararlıyız'

Türkiye'nin 'barış', 'uluslararası hukuk', 'iyi komşuluk' söylemlerinin zafiyet olarak anlaşılmaması gerektiğini de vurgulayan Bakan Akar, şöyle konuştu:

'Biz Ege'deki Doğu Akdeniz'deki ve Kıbrıs'taki hem kendi hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini korumakta ve kollamakta kararlıyız. Bu konuda yapılması gereken ne varsa azimle, kararlılıkla bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin tereddüttü olmasın. Herhangi bir oldubittiye izin vermeyeceğimizi de herkesin bilmesini istiyoruz. Bugüne kadar haklarımızı çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Biz barışçıl yolların esas olması gerektiğini, barış için karşılıklı iş birliğine hazır olduğumuzu tekrar tekrar muhataplarımıza söylemeye devam ediyoruz. Yunan komşularımızdan beklentimiz bu. Olumlu cevap vermelerinin zamanı geldiğini ve bu şekilde sorunların siyasal çözümler bulabileceğine inanıyoruz. Bunu sadece biz değil Yunanistan'daki akademisyenlerin, emekli askerler, diplomatların da aynen söylediğini görüyoruz. Bunun Yunan yöneticiler tarafından da görülmesini ve buna göre tavırlarını belirlemelerini bekliyoruz.'

'50 seneden beri denenmiş yollarla çözüm olmaz'

'50 seneden beri denenmiş yollarla çözüm olmaz'

Bakan Akar, Kıbrıs konusuna ilişkin ise '50 seneden beri denenmiş yollarla çözüm olmadığı ortada. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Annan Planı'nı reddetmiş bir toplum. Geldiğimiz noktada aynı yerde tekrar zaman kaybetmenin manası yok. Bu konuda KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararını verdi. Egemen, bağımsız iki eşit devlet. Bunu herkesin sindirmesi, özümsemesi lazım' dedi.

Hidrokarbon başta olmak üzere tüm zenginliklerin eşitçe, hakça bölüşülmesinin önemine değinen Bakan Akar, 'Siz Kıbrıs'taki Türkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok sayarak bir yere varamazsınız. Türkiye anlaşmalarla garantör bir devlettir. Diğer garantörler ne yapar ne yapmaz onu kendileri bilir ama biz garantör olarak hak ve sorumluluklarımızı yerine getirmekte bugüne kadar olduğu gibi kararlıyız' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erkan Ekşi

Türk tarihinin en rezil en ezik genelkurbay başkanı olarak tarihe alın bunu

artuditu

Lafla peynir gemisi yürümüyor atanmış komutan!.

Degismez evet ama o batik yunanistan bilr ekonomisini duzeltti..kucucuk ülke senden daha fazla tarim urunu uretiyor birde dunyaya zeytinyagi ve tarim urunu s... Devamını Gör