Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'yi Basan Saldırgan Terörist Değil 'Meczup' Çıktı

AK Parti'yi Basan Saldırgan Terörist Değil 'Meczup' Çıktı

Onedio Medya
02.04.2015 - 20:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Kartal İlçe binasına baskın düzenleyen zanlı, savcının talimatıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevk edildi.

AK Parti Kartal ilçe binasına çarşamba günü silahlı baskın düzenleyen şüpheli U.T, cumhuriyet savcısının talimatıyla Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Savcı ifadesini almadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 23 yaşındaki U.T, Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Dosyayı inceleyen nöbetçi savcı, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla U.T'yi ifadesini almadan, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Şüpheli U.T hakkındaki soruşturmanın, 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Kamu malına zarar verme', 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Silahla tehdit' ve 'Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' suçlarından yürütüldüğü öğrenildi.

Kartal Yukarı Mahalle Üsküdar Caddesi'ndeki AK Parti Kartal ilçe binasına dün giren U.T, silah tehdidiyle içeride bulunanları dışarı çıkarmış, sloganlar atarak camlara zarar vermişti.

Şüpheli U.T, Özel Harekat Şubesi ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı.

Eski raporları var

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, U.T'nin akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin eski raporları bulunuyor. Daha önce Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtilen zanlı, Emniyet'te verdiği ifadesinde eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini, hiçbir örgüte üye olmadığını söyledi.  

İlçe Teşkilatı binasının penceresine kılıç motifinin de yer aldığı bir Türk bayrağı asan şüphelinin, motifi kırtasiyeden aldığı bir spreyle kendisinin çizdiğini söylediği öğrenildi.

U.T'nin, ilçe teşkilatına girdiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirip Atatürk'ün fotoğrafını asarak, duvarlara da 'Dirildin seni bekliyoruz' şeklinde yazılar yazdığı belirtildi. 

Kaynak: AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0