Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'nin Başörtüsü Düzenlemesinde LGBT Detayı

etiket AK Parti'nin Başörtüsü Düzenlemesinde LGBT Detayı

Emre Ordu
18.10.2022 - 13:41 Son Güncelleme: 22.10.2022 - 13:03

AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa teklifinde LGBT'ye karşı düzenleme de yapılacağı, 'Aile, kadın ve erkekten oluşur' tanımlamasının getirileceği belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bozdağ başörtüsü düzenlemesini de içeren yeni anayasa çalışmasına dair dün açıklama yaptı. Bozdağ, '24'üncü ve 41'nci maddelerdeki çalışmalar tamamlandı' dedi. Bozdağ düzenlemenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacağı bilgisini verdi.

"Aile, kadın ve erkekten oluşur"

"Aile, kadın ve erkekten oluşur"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifine ilişkin detayları aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “Valla Abdülkadir Bey artık köşenden gereğini yapacaksın' talimatını canlı yayında alan Selvi'nin verdiği bilgiye göre, teklifte LGBT ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Selvi, yazısında 'Sapkın bir eğilim' diye nitelediği LGBT’nin son dönemde aileyi hedef aldığını öne sürdü. Hürriyet yazarı Selvi, bu savının ardından LBGT'ye atfettiği 'saldırıya' karşı Anayasa’nın 41. maddesinde bir düzenlemeye gidildiğini belirtti. 

Anayasa’nın 41. maddesinde, 'Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır' denildiğini hatırlatan Hürriyet yazarı, 'Eşler arasında' tanımının iktidar tarafından muğlak bulunduğunu kaleme aldı. Selvi, teklifte  'Aile, kadın ve erkekten oluşur' ifadesinin getirildiğini ve beraberinde 41. maddedeki , 'eşitlik' kavramının korunduğunu yazdı.

AK Parti'nin değiştirmek istediği anayasanın 24'üncü maddesi 'Din ve vicdan hürriyeti', 41'inci maddesi ise 'Ailenin korunması ve çocuk hakları' konusunu düzenliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
164
122
36
16
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Madde 24- Herkes. vicdan. dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.. Sık sık delik deşik edilen madde. .

Trabuzeni

Şeriate(Kuran ve Hadisler) göre tek din islam oluncaya kadar savaşın

Bozkurt

Şu kurgusal aile yapısını söz konusu edip cephe almadığınız şey kaldı mı? Saltanatınızı tabu haline getirerek içini boşalttığınız kavramların arkasına saklan... Devamını Gör

Bozkurt

Kadının sadece adı olmasına rağmen sanki hakkı hukuku varmışçasına davranılması kurgusal. Aile içi şiddetin artık perdelenememesine ve aile bireylerinin haya... Devamını Gör

Mete Han

eee akepeli ve mehepe li eşcinseller,oğlancılar ne olacak. onları düşünen yok