AK Parti'nin Başörtüsü Düzenlemesinde LGBT Detayı
AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa teklifinde LGBT'ye karşı düzenleme de yapılacağı, 'Aile, kadın ve erkekten oluşur' tanımlamasının getirileceği belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bozdağ başörtüsü düzenlemesini de içeren yeni anayasa çalışmasına dair dün açıklama yaptı. Bozdağ, '24'üncü ve 41'nci maddelerdeki çalışmalar tamamlandı' dedi. Bozdağ düzenlemenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacağı bilgisini verdi.
"Aile, kadın ve erkekten oluşur"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifine ilişkin detayları aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “Valla Abdülkadir Bey artık köşenden gereğini yapacaksın' talimatını canlı yayında alan Selvi'nin verdiği bilgiye göre, teklifte LGBT ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Selvi, yazısında 'Sapkın bir eğilim' diye nitelediği LGBT’nin son dönemde aileyi hedef aldığını öne sürdü. Hürriyet yazarı Selvi, bu savının ardından LBGT'ye atfettiği 'saldırıya' karşı Anayasa’nın 41. maddesinde bir düzenlemeye gidildiğini belirtti.
Anayasa’nın 41. maddesinde, 'Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır' denildiğini hatırlatan Hürriyet yazarı, 'Eşler arasında' tanımının iktidar tarafından muğlak bulunduğunu kaleme aldı. Selvi, teklifte 'Aile, kadın ve erkekten oluşur' ifadesinin getirildiğini ve beraberinde 41. maddedeki , 'eşitlik' kavramının korunduğunu yazdı.
AK Parti'nin değiştirmek istediği anayasanın 24'üncü maddesi 'Din ve vicdan hürriyeti', 41'inci maddesi ise 'Ailenin korunması ve çocuk hakları' konusunu düzenliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!


Yorum Yazın