Görüş Bildir
Haberler
Airbnb Anketi En Çok Aranan Özelliğin Kripto Para Ödeme Seçeneği Olduğunu Gösterdi!

etiket Airbnb Anketi En Çok Aranan Özelliğin Kripto Para Ödeme Seçeneği Olduğunu Gösterdi!

Merlot Vinho
08.01.2022 - 12:28

Airbnb CEO'su Brian Chesky, Twitter'dan paylaştığı bir ankette müşterilerin platformdan ne istediklerini sordu. Anket sonuçları, en fazla aranan özelliğin kripto para ödeme seçeneği olduğunu gösterdi. İşte detaylar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Airbnb kripto para ödemelerini adapte ediyor olabilir.

Airbnb kripto para ödemelerini adapte ediyor olabilir.

Airbnb, son birkaç yıldır gezginlerin ve tatil planları yapanların en favori uygulamalarından biri. Covid-19 ile birlikte çeşitli sağlık politikalarını yürürlüğe alan Airbnb kullanımında son dönemde fazlasıyla artış yaşandı. Geçtiğimiz günlerde kurucu ortak ve CEO Brian Chesky, takipçileriyle  Airbnb'nin gelecek iş modeline dair beklentileri sorduğu bir anket paylaştı. Yaklaşık 4.000 önerinin yapıldığı ankette 1. sırada Bitcoin ve benzeri kripto para birimleriyle ödeme seçeneği yer aldı. Chesky ise kripto ödemelerinin bu yıl içinde sisteme eklenebileceğini söyledi.

Daha uygun temizlik ücretleri ile iyileştirilmiş müşteri hizmetleri sonraki sıralarda yer aldı.

Airbnb'nin 2022 yılı için sunmayı planladığı hizmet arasında ekonomik temizlik ücretleri, müşteri hizmetleri ve uzun dönem kullanıcılar için indirimler gibi seçenekler de yer aldı. Chesky ise bu önerilerin birçoğu üzerinde zaten çalıştıklarını ve diğerlerini incelemeye başlayacaklarını söyledi. Kripto ödemelerine dair adaptasyonun başladığını ve 'çeşitli token fikirleri' içeren bir önerinin hazırlandığını belirtti. Ek olarak Airbnb'nin 2013'ten beri 336 milyar dolarlık ödeme hacmine ulaştığını ve büyümeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kullanıcılar kripto para ödeme seçeneklerini birkaç yıldır talep ediyor.

Kullanıcılar kripto para ödeme seçeneklerini birkaç yıldır talep ediyor.

Chesky, bu anketi paylaşmadan önce Eylül 2021 tarihinde de benzer açıklamalarda bulunmuştu. Fox Business açıklamasında, müşterilerin son birkaç yıldır kripto para ödemeleri talep ettiğini belirtmişti. Kasım ayında yaptığı bir röportajda ise kripto paralarda yaşanan devrimi yakından takip ettiklerini, yeni teknolojileri Airbnb'ye eklemek için sabırsızlandıklarını söylemişti.

Kripto para ile ödeme önerisi birden fazla birimi kapsıyor.

Kripto para ile ödeme önerisi birden fazla birimi kapsıyor.

Yapılan açıklamalarda kripto birimlerine temkinli yaklaşım ise dikkat çekti. Çünkü Airbnb mevcut teknolojileri uzun süredir inceliyor ve henüz tam olarak kabul etmiş durumda değil. Ancak Chesky, çeşitli token fikirlerini içeren ve kripto ödemelerini kapsayan önerilerin şirket adına gündemdeki konu olduğunu bildirdi. Müşterilerin gelecekte farklı kripto para birimleri ile ödeme yapabileceğini vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Airbnb, beklenenden fazlasını getirmeyi planlıyor ancak süreç planlanandan pahalıya patlayabilir.

Airbnb, beklenenden fazlasını getirmeyi planlıyor ancak süreç planlanandan pahalıya patlayabilir.

Chesky ayrıca gelecek başarılarının tokenizasyon, blockchain ve kripto para birimleri dışında; kimlik doğrulama çalışmaları, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilere dayandığını da belirtti. Dolayısıyla yeni teknolojilere uyum sağlama sürecinin şirket büyümesini etkileyeceğini bildirdi. Ancak bu çalışmaların fazlasıyla maliyetli olduğunu ve beklenen başarıyı göstermeme riskinin bulunduğunu da vurguladı.

Yüksek profilli şirketler tek tek kripto ödemelerini sisteme geçirmeye başladı.

Yüksek profilli şirketler tek tek kripto ödemelerini sisteme geçirmeye başladı.

Kripto para adaptasyon süreci pek çok şirket tarafından başlatılmış durumda. ABD'nin en büyük sinema zinciri AMC, yakın zamanda meme coin Shiba Inu'yu listelemesiyle gündeme geldi. Sinema biletleri ve imtiyazlar için kripto ödemeleri sunan şirket, sağladığı birim çeşitliliğiyle öne çıkmaya başladı. BTC, ETH, LTC, DOGE gibi coinlerin yanı sıra NFT ve Hollywood işbirliği çalışmalarıyla da dikkat çekti. Eski adıyla Square olarak bilinen Block ödeme işlemcisi ve Paypal da kripto birimlere dair önerileriyle gündeme geldi. Airbnb ise bu listeye en son eklenen sektör devi firma oldu. Bu açıklamaya göre günümüzde Visa, Paypal, Apple Pay, Google Pay gibi ödeme yöntemlerini kabul eden uygulamaya yakın zamanda bir yenisi daha eklenebilir.

Airbnb'nin yeni nesil araçları ne zaman uygulamaya geçireceği bilinmiyor.

Airbnb'nin yeni nesil araçları ne zaman uygulamaya geçireceği bilinmiyor.

Airbnb, yaptığı açıklamalarda gerçekten ciddi olabilir ve kripto ödemelerini başlatma konusunda hızlanabilir. Bu tür spekülasyonların kesin doğruluğu bilinmese de, özellikle sosyal medyada önemli etkileşimlere yol açtığı bir gerçek. Ayrıca kripto katılımının artması ve sistemi kabul eden isimlerin topluluk desteği alarak finansal büyüme yaşadığı da gözlenmekte. Bu nedenle Airbnb, mevcut müşteri kitlesini memnun etmek ve şirketini genişletmek için beklenenden yakın zamanda bu sistemi bünyesine entegre edebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın