Görüş Bildir
Haberler
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: 'EYT Gündemimizde Yok'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: 'EYT Gündemimizde Yok'

FreiGeist
18.01.2019 - 11:31 Son Güncelleme: 18.01.2019 - 15:32

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemeye ilişkin 'Gündemimizde yok şu anda' dedi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İşsizlik ödeneğine hak kazanma şartlarının kolaylaşmasını, en düşük emekli aylığının bin liraya yükseltilmesi ile er ve erbaşların ailelerinin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasını da içeren düzenlemenin dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsatan Selçuk, 'Bin liranın altında emekli aylığımızın kalmaması, bizim sosyal devlet anlayışımızın bir gereğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak' sözünün de bir gereğiydi. Meclis'ten geçen bu yasayla emekli aylıkları asgari bin lira olacak şekilde, sigortalı ve hak sahibi aylıklarında iyileştirme yaptık. Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak.' diye konuştu.

Gündemdeki diğer bir konunun 3600 ek gösterge olduğuna değinen Selçuk, '3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, 'Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında.' yanıtını verdi.

"Müge Anlı ile detaylı konuşacağız"

"Müge Anlı ile detaylı konuşacağız"

Bir basın mensubunun, Palu ailesine ilişkin sorusu üzerine Selçuk, 'Biz bu konuda Müge Anlı ile de konuştuk. Çok dehşet bir vakaydı. Öyle ailelerin olmasını arzu etmiyoruz. Ama orada sosyal sorumluluğu da gerçekleştirdi Müge Anlı. Tabii bunun bu kadar sürmesi gerekiyor muydu, gerekmiyor muydu? Müge Anlı ile detaylı konuşacağız. Daha doğrusu bu tip programlardaki her vaka ile ilgili konuşacağız. Bakanlık olarak temel hedefimizin, iyi örnekleri çoğaltmak, bunları tanıtmak olduğuna inanıyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT etiketiyle uzunca bir süredir sosyal medyadan çağrıda bulunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
21
5
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Başka ülkede olsa böyle bir hak gaspını, siyasi partinin oy kaybetmesi şeklinde yorumlardık ama Stockholm Sendromunun son safhasını yaşayanların milyonları b... Devamını Gör

imstillcapulcu

içim sıkılıyo bunları gördükçe......hömmfff

Ahmet Sevindi

EYT DİYE KISALTMASI VAR DİYE KESTİRİP ATACAĞINIZ BİR KONU DEĞİL BU .BİZ DİLENMİYORUZ EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN DEĞİL ASIL OLAN EMEKLİLİK HAKKI ELİNDEN ALINANL... Devamını Gör