Görüş Bildir
Haberler
Ahlat Köşkü İçin 125 Milyon Lira Yetmedi, 99 Milyon Lira Daha Harcanacak

Ahlat Köşkü İçin 125 Milyon Lira Yetmedi, 99 Milyon Lira Daha Harcanacak

Batuhan
18.01.2021 - 09:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Ağustos 2020 tarihinde açılışını yaptığı Ahlat Köşkü için 99 milyon TL daha harcanacak. Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşına yaptırılan köşk için bugüne kadar toplam 125 milyon TL harcandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
www.memurlar.net

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Ahlat Köşkü ayrıntısı dikkatleri çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisiyle Bitlis’in Ahlat ilçesine yapılan ve 25 Ağustos 2020 tarihinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından açılışı yapılan köşk için milyonlarca lira daha harcanacak.

2021 Yılı Yatırım Programı’nda “Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi Projesi” adı altında 99 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 89 milyon TL’sinin ise bu yıl kullanılacağı açıkladı. Milyonlarca liralık harcamanın, “Donanım, etüt-proje, makine-teçhizat, 52 bin metrekarelik peyzaj ve 5 bin metrekarelik sosyal tesis” için gerçekleştirileceği de belirtildi.

AYM kararını da dinlemediler

AYM kararını da dinlemediler

Anayasa Mahkemesi (AYM), kıyı kanununu ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı verdi. Ancak bu karar köşkün yapımını durdurmadı. İptal kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen köşkün ödeneği bu nedenle 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı’nın programına konulmadı. İki ay önce çıkarılan ikinci yasa ile kıyılara resmi kurumlar tarafından inşaat yapılmasının yolu açıldı. Ancak bu yasanın yürürlüğe girmesinden önce hazırlanan yatırım programında köşk, bakanlığın yatırımları arasında sayıldı.

125 milyon TL harcandı

125 milyon TL harcandı

Öte yandan, 2019 Yılı Yatırım Programı’nda ödeneği 30 milyon TL olarak belirlenen Ahlat Köşkü için 2019 yılı sonuna kadar 100 milyon TL harcanmıştı. Geçen yılda 25 milyon TL’lik harcama ile köşkün maliyetinin 125 milyon TL’ye ulaştığı açıklanmıştı.

Erdoğan'ın arkadaşı yapıyor

Erdoğan'ın arkadaşı yapıyor

Köşkü, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un Güryapı Taahhüt Şirketi yapıyor. Çamlıca Cami projesini, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Camii, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı’nın restorasyon işleri ile Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından da kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonu da Hasan Gürsoy’un şirketleri tarafından yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
59
18
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yolu aynı, sonu da aynı olsun. bkz: musollini, hitler

Halil Değerli

Hiçbir Osmanlı padişahı bile bu kadar çok saray yaptırmadı..... ..... Nasıl bir ego var arkadaş ya..... ..... Ne oldu bizim.... İki lokma bir hırka anlayışı... Devamını Gör

a.b.c

Sonunuzu görmeden Allah canımı almasın. Elbet indirileceksiniz o tahttan, elbet hesabı sorulacak bu doyamadan yemelerin, ülkenin dağına taşına varana kadar v... Devamını Gör