Görüş Bildir
Haberler
‘Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş’ Belgeseli 25 Mart’ta Gösterimde

‘Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş’ Belgeseli 25 Mart’ta Gösterimde

Batuhan
24.03.2016 - 10:34 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 14:38

Hayattayken UNESCO tarafından “yaşayan insan hazinesi” ilan edilen, halk müziği geleneğinin en büyük ses ve saz ustalarından Neşet Ertaş’ın hayatı, sanatı ve felsefesi “Ah Yalan Dünyada” belgeseliyle izleyiciye aktarılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu imzasını taşıyan belgesel, Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlandı. Yaklaşık bir yılda tamamlanan belgesel için özel ses ve görüntü kayıtları bir araya getirildi, Neşet Ertaş hakkında bugüne kadar yazılan bütün kitaplar ve diğer bilimsel yayınlar tarandı. Belgeselde Hasan Saltık, Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, Uğur Yücel, Can Dündar, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Erkan Mumcu, Reis Çelik, Feryal Öney, Vedat Yıldırım, Candan Murat Özcan, Sebahat Deniz, Derviş Deniz gibi isimler de yapılan röportajlarla Neşet Ertaş’la ilgili anılarını, bilgileri aktardı.

Belgeselde, Ertaş’ın az bilinen Almanya yaşamı ve sonrasında Türkiye’ye dönüş süreci ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor. Neşet Ertaş, Almanya’ya göçünü şu dizelerle anlatmıştı:

Bu ayrılık sana da mı kâr etti,

Ağla sazım ağlanacak zamandır

Bu hasretlik her günümü zar etti,

Ağla sazım ağlanacak zamandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ilkgösterimi 52. Antalya Uluslararası Film Festivali’nde yapılan ve Neşet Ertaş’ın, duygu ve düşünce dünyasına ışık tutan belgesel film, 25 Mart’ta gösterimde olacak.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
34
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Devlet sanatçılığı bana teklif edildi. Ben hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor diyerek teklifi kabu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Adamın kralı. Seni seviyoruz canım abim.

görüncek adam

Bak bu çok güzel bir haber.