Görüş Bildir
Haberler
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

uzmanlar.com
21.02.2014 - 01:13 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 14:38

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu, ağızda bulunan bakterilerden kaynaklanır. Bu nedenle, iyi bir ağız hijyenine sahip kişilerde ağız kokusu en az düzeyde olur.

Ağız kokusunun farklı tipleri vardır. Fizyolojik, patolojik veya psikolojik olabilir. Bizim en çok karşılaştığımız fizyolojik ağız kokusudur.

Bu tipteki ağız kokusu, yüksek protein içeren kırmızı et, balık, peynir, süt gibi yiyeceklerin bakterilerle etkileşimi sonucunda oluşur.

AĞIZ SAĞLIĞINA DİKKAT

Ağız kokusunu engellemek için diş etlerimizde iltihaplanmalar varsa bunları gidermeliyiz. Çürükler varsa en kısa sürede dolgu yaptırmalıyız.

Yarım ya da gömük yirmi yaş dişleri yumuşak doku enfeksiyonuna sebep olabilir. Aralarında yiyecek kalıntıları kalabilir. Çıkamayan dişin kapsül içinde kalması ve yemek artığı birikiminden dolayı da ağız kokusu oluşabilir.

Eski protezlerimiz varsa günlük bakımına dikkat etmeliyiz. Ağzımızda köprüler bulunuyorsa bunların belli bir kullanım ömrü var. Açılmalar oluştuysa onları değiştirmeliyiz.

DİLİNİZİ FIRÇALAYIN

Ağız kokusunu engellemek için her gün etkili bir ağız ve diş temizliği yapmak gerekir. Diş ipi ve ağız gargaralarıyla ağız bakımını desteklemeliyiz.

Sadece dişlerimizi değil dilimizin sırt bölgesini de uygun bir fırça ile temizlemeliyiz. Çünkü ağızda bakterilerin en çok koloni kurduğu yer dilin üzeridir.

Şeker hastalığı, mide problemleri, ülser, reflü, üst solunum yolu rahatsızlıkları, geniz akıntısı da ağız kokusuna sebep olabilir.

Kimi kalp ilaçları, bazı antidepresanlar ağız kuruluğuna sebep olduğu için koku yapabilir. Alkol ve sigara kullanımı da ağız kokusunu artırır.

Devamı...

Kaynak: http://www.uzmanlar.com/saglik/dis-sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın