Görüş Bildir
Haberler
Adeta Birer Celebrity: Şimdiden Ünlü Olan 9 Robot ve Yapay Zeka

etiket Adeta Birer Celebrity: Şimdiden Ünlü Olan 9 Robot ve Yapay Zeka

Lisa Campton
25.04.2022 - 14:00

Yıllar önce Jetgiller'i izlerken robotların hayalini kurardık. 'Olsa nasıl olurdu, neler yapabilirlerdi?' aklımızdan geçirirken artık onlarla karı karşıyayız. Hatta bazıları o kadar ünlü ki popstarlara taş çıkartırlar! Haydi gelin onlara birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Asimo

1. Asimo

Eski Amerika Başkanı Barack Obama ile futbol oynamasıyla ünlenen Asimo Japon mühendisler tarafından geliştirildi. Türünün ilk örneklerinden biri oldu.

2. Ai-Da

2. Ai-Da

Ai -Da'yı tanıtırken sanatçı bir robot olduğunu vurgulamamız gerekmekte. Galerici Aidan Meller tarafından geliştirildi. Yaptığı çizimler ve grafiklerle deta göz doldurdu. Oxford Üniversitesi'ndeki yapay zeka araştırmacıları tarafından çizim zekası geliştirilen bu robot, kısa bir süre önce otoportrelerinden birini yaklaşık 700 bin dolara NFT olarak satışa çıkararak dijital sanat dünyasına da giriş yaptı.

3. Sophia

3. Sophia

Hong Kong merkezli girişim şirketi Hanson Robotics tarafından geliştirilen Robot Sophia belki de en ünlü robotlardan biri. Antik Mısır kraliçesi Nefertiti, Audrey Hepburn ve tasarımcısının eşi Amanda Hanson'ın görünümünden ilham alınarak modellen Sophia 2017 yılında Suudi Arabistan'dan vatandaşlık bile aldı. Dünyaca ünlü Sophia 3 yıl önce Türkiye'yi de ziyaret etti.

4. Geminoid DK

4. Geminoid DK

Erkek görünümünden ilham alınarak tasarlanan birkaç insansı robottan biri olan Geminoid DK android tabanlı bir işletim sistemine sahip. Prof. Dr. Hiroshi Ishiguro tarafından geliştirilen Geminoid DK, temel olarak insan-robot etkileşimine ilişkin araştırmalarda kullanılmak üzere yapıldı.

5. Ameca

5. Ameca

İngiliz mühendisler tarafından geliştirilen Ameca en gelişmiş insansı robot ünvanına sahip. Sophia'nın ünlenmesinin ardından geliştirilen Ameca oldukça gerçekçi ve insan benzeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lil Miguela

6. Lil Miguela

Sosyal medyanın ünlü influencerlarından Lil'i de es geçmemek gerekiyor. 2016 yılında Brud adlı şirketin kurucularından Trevor McFedries ve Sara DeCou tarafından 19 yaşında Amerika’da yaşayan Brezilyalı-Amerikan bir bilgisayar karakteri olarak yaratıldı. Miquela bugün Instagram’da 2.4 milyon takipçiye sahip durumda. Sosyal medyanın gelişmesiyle paralel giden bu durum kitleleri de peşinden sürüklemekte.

7. Nadine

7. Nadine

Singapur'daki Nanyang Technological Üniversitesi bilim adamları, sosyal zekaya sahip, insan gibi gözüken ve 'kendi kişiliği, ruh hali ve duyguları olan' robot Nadine'i geliştirdi. Konuşmaya göre üzgün veya mutlu olabilen  Nadine'nin Apple'ın Siri'sine veya Microsoft'un Cortana'sına benzer bir şekilde akıllı yazılımlarla donatıldığı biliniyor.

Nadine, müşteri hizmetleri deneyimini mükemmelleştirmeyi amaçlamaktadır.

8. ANYMal

8. ANYMal

Robotlar yetenekleriyle şaşırtırken peşi sıra geliştirilmeye devam ediyor. Bunlardan biri de ANYMal. İnsanların girmemeleri gereken tehlikeli bölgelere giriş yapabiliyor. 

ANYMal'un aynı zamanda müzik sesine karşı hassas ve dans edebilme gibi bir yeteneği var.

9. Junko Chihira

9. Junko Chihira

Japonya’daki en iyi insansı robotlardan biri olan Junko Chihira'nın asıl görevi dünyanın en iyi tur rehberi olmak! Junko Chihira, turistleri Çince, İngilizce ve Japonca gibi farklı dillerde karşılama yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda, işaret dilini kullanarak işitme engelli kişilere rehberlik etmek üzere programlanan Junko insanlık için büyük kolaylık sağlıyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
volkan şimşek

Hadi Gel Gezelim ! - Antalya Bilim Festivali Vlog ! https://youtu.be/hHSA6BYJ9gg