Görüş Bildir
Haberler
Adalet Sigortası Geliyor

Adalet Sigortası Geliyor

cihan çakır
22.04.2015 - 09:50 Son Güncelleme: 22.04.2015 - 13:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigortacılık son yıllarda hızlı ve gelişmiş bir şekilde yol kat etmeye devam ediyor. Ardarda gelen yeni yasalar, zorunlu hale getirilen sigorta alanları, kaskodaki eş değer parça değişimi karar namesi, her biri ayrı ayrı kendi alanında önem arz etse de, hiç birisi son günlerde gündeme oturan hukuki sigorta yasası kadar dikkat çekici olmamıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde yargıda strateji planını açıkladı. Bu açıklamanın içerisinde uzun süredir üzerinde durulan sağlık sigortasına benzer bir hukuki himaye sigortanın oluşturulacağının haberi de vardı.  Peki neydi bu Adalet sigortası, insanlara ne gibi faydaları vardı? 

Vatandaşın ileride yaşayacağı adli sorunların, davaların, avukatlık masraflarının yapılan bu sigorta poliçesi ile karşılanmasını ön görerek tasarlanan bu mevzuat ile, insanların kendilerini yasal işlemlere karşı güvende hissetmeleri amaçlanmaktadır. İnsanları bu yeni sisteme teşvik etmek amaçlı devlet prim ödemelerine katkıda bulunmayı hedeflerken, gelir düzeyi zayıf bireylerin bile yaralanabileceği bir uygulama gerçekleştirilmeye çalışılacaktır.

Engelli, dul ve maddi durumu yetersiz insanlara ücretsiz yargı yolunu da açmaya hazırlanılan bu plan ile artık parası olan değil,  her kesimden insanın eşit olarak hakkını arayabilme imkanı da yakalanmış olacaktır. Her ne kadar dış ülkelerde yıllardır yürürlükte olan bu uygulama, ülkemize yeni ulaşmış olsa da, insanların ihtiyaç duyduğu anda haklarını arayabilecekleri bir sistemin yanı başında olduğunu bilmeleri güven duygusu uyandıracaktır.

Bir başka bakış açısıyla, avukatlarda bu kanun ile ücretlerini alabilmek için müvekkillerinin peşinde koşmak yerine, sorunsuz hizmet vermenin de rahatlığına kavuşacak, avukatta müvekkilde rahat bir yargı uygulamasında buluşacaktır.

Kaynak: http://www.sigortajokeri.com.tr/diger...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Türkiye'nin ne kadar hukuki bir ülke olduğunun ispatıdır!..