Görüş Bildir
Haberler
Açlığınızı Bastırmak İçin Yiyebileceğiniz 100 Kaloriyi Aşmayan 20 Atıştırmalık

etiket Açlığınızı Bastırmak İçin Yiyebileceğiniz 100 Kaloriyi Aşmayan 20 Atıştırmalık

Gün içinde öğünler arasında acıktığınız zamanlarda, sağlıklı atıştırmalıklarla açlığınızı bastırıp, kilo almamaya ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de lezzetli, düşük kalorili yiyecekler için işte size harika alternatifler

Kaynak: http://zayiflamayontemlerim.org/100-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyaz peynir ve domates (Zeytinyağı ile)

1. Beyaz peynir ve domates (Zeytinyağı ile)

Evet, her zaman elinizin altında bulabileceğiniz domates ve beyaz peynir. Üzerine zeytinyağı dökerek daha lezzetli hale getirebileceğiniz bu muhteşem ikili, açlığınızı bastırmanıza yardımcı olurken, düşük kalorili olmaları sebebiyle de vücudunuzda yağ depolanmasına neden olmayacaktır.

2. Muz

2. Muz

Midenizde açlıktan dolayı hafif bir boşluk hissettiniz. Ne yeseniz diye düşünüyorsunuz. Yaptığınız diyetin ve sporun da boşa gitmesini hiç istemezsiniz. O zaman sizlere önerimiz; muz. Potasyum açısından zengin olan muz, spordan yarım saat önce ve sonra, kas kayıplarını önlemek için de tavsiye edilmektedir. Hem de çok kısa sürede açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.

3. Yer fıstığı ve yaban mersini kurusu

3. Yer fıstığı ve yaban mersini kurusu

Yer fıstığını artık marketlerde de bulabiliyorsunuz. Yaban mersini kurusunu da aktardan aldınız mı, elinizin altında demektir. Söylemesi kolay olduğu kadar, ulaşımı da kolay merak etmeyin. Bunları nasıl tüketeceğinize gelince, 2 kaşık yaban mersini kurusu ve 1 kaşık yer fıstığını karıştırarak tüketebilirsiniz.

4. Kuru kayısı

4. Kuru kayısı

Açlığınızı, içerdiği vitaminlerle bastıracak bir diğer sağlıklı atıştırmalığımız kuru kayısı. Ama sadece 40 gram. Sonra 'Vay efendim ben 100 gram yedim. Hani 100 kaloriydi.' demeyin. Hepsinin belirli miktarı 100 kalori elbette. Biz söyleyelim de.

5. Bitter çikolata

5. Bitter çikolata

'Neee, çikolata mı?' diye gözleriniz parladı sanki. Evet, yanlış okumadınız. 5 adet küçük bitter çikolata da, açlığınızı bastırabileceğiniz 100 kalorilik masum mu masum atıştırmalıklarımızdan. Tadını çıkarın bizce.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karides (Dip sos eşliğinde)

6. Karides (Dip sos eşliğinde)

'Denizden babam çıksa yerim.' diyenler için gelsin bu da. 4 kaşık yağsız kokteyl sosu ile birlikte tüketeceğiniz 8 parça pişmiş karides, kısa sürede doymanızı sağlayacak yiyecekler arasında.

7. Havuç (Humus İle)

7. Havuç (Humus İle)

Tavşanlar ağızlarının tadını biliyorlar efendim. Humusları yok belki ama olsun. Orta boy havucu 2 tatlı kaşığı humusa bandıra bandıra yiyiniz. Kıtır kıtır pek de güzel olur.

8. Probiyotik yYoğurt

8. Probiyotik yYoğurt

Hepimiz biliyoruz. Yoğurtta kalsiyum var, D vitamini var. Faydalı bazı bakteriler var. Falanlar, filanlar. Siz acıktınız mı? O zaman 1 kase probiyotik yağsız yoğurt açlığınızı kısa sürede bastıracaktır.

9. Müsli ve yoğurt bal karışımı ile ahududu

9. Müsli ve yoğurt bal karışımı ile ahududu

İsmi biraz uzun, kabul edelim. İsmi uzun olduğu gibi, tok tutma süresi de uzun ama. Gelelim nasıl hazırlandığına; 2 çorba kaşığına 1 tatlı kaşığı bal koyun. Özdeşleşinceye kadar güzelce karıştırdıktan sonra, bu karışıma müsli ve ahududuyu ekleyin. Hepsi bu kadar. E o zaman, afiyet olsun.

10. Badem

10. Badem

Açlığınızı yatıştıracak sağlıklı kuru yemişler arasında olan bademden 100 kalori için sadece 10 tane tüketmeniz gerekiyor. 'Bir tane daha yiyeyim, aman çok da güzel gidiyor, pek de güzel gidiyor.' demek yok. Kendi lokmalarınızı saymanız gerekecek evet. Ama sağlık bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peynirli çok tahıllı ekmek

11. Peynirli çok tahıllı ekmek

Burada şartımız yağsız üçgen peynir ve bunun yanında yiyeceğiniz çok tahıllı ekmek. Fazla mı sağlıklı oldu? 'Doyulur mu bununla?' demeyin. Maksadımız açlığımızı bastırmak zaten.

12. Hindi füme (Bir dilim tam buğday ekmeği ile)

12. Hindi füme (Bir dilim tam buğday ekmeği ile)

Protein açısından zengin hindi fümeden 60 gram tüketmeniz yeterli. Yanında yiyeceğiniz 1 dilim tam buğday ekmek ile de kısa sürede tokluk hissedeceksiniz.

13. Yağsız yoğurt ve çilek

13. Yağsız yoğurt ve çilek

Birisi çilekli yoğurt mu dedi? Çoğu insan için kalp kalp kalp çilekli yoğurttur herhalde. Bir buçuk kase yoğurda koyduğunuz 4-5 adet çileği gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Kısa sürede de, açlığınızı bastırdığını göreceksiniz. Hem C vitamini açısından da oldukça zengin.

14. Yumurtalı tam buğday ekmeği

14. Yumurtalı tam buğday ekmeği

Yumurtanın en güzel hallerinden biri belki de. Bir dilim tam buğday ekmeği üzerine kıracağınız 2 yumurta akını yanmaz tavada pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

15. Fırında kaşarlı mantar

15. Fırında kaşarlı mantar

6 tane orta boy mantarı güzelce temizleyin efendim. Varsa güvece yoksa da fırın tepsisine dizin. Az miktarda rendelediğiniz kaşarları mantarların içine doldurun. Üzerlerine biraz da zeytinyağı döktükten sonra fırına verin. Piştikten sonra da afiyetle tüketin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bir dilim karpuz ve yağsız beyaz peynir

16. Bir dilim karpuz ve yağsız beyaz peynir

En çok sevilen ikililerden; karpuz ve peynir. Biliyoruz evet, bir kere başladınız mı öyle bir dilimle bırakılacak gibi değil ama sadece 1 dilim karpuz ve birkaç dilim yağsız peynir ile açlığınızı geçiştirmeniz gerekiyor.

17. Kiraz

17. Kiraz

Kirazın ağrı kesici özelliği bulunmakla birlikte, fazlası da karın ağrısı yapabiliyor. Eee ne demişler: 'Azı karar, çoğu zarar.' Tam da bu noktada, tüketeceğiniz 1 kase kiraz açlığınızı bastırmanıza yardımcı olacaktır.

18. Patlamış mısır

18. Patlamış mısır

Patlamış mısır sadece sinemada aklınıza gelmesin. Acıktığınız zaman 3 avuç yağsız patlamış mısırı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

19. Ton balığı

19. Ton balığı

Ton balığı için 2 alternatifiniz bulunuyor. Ya limonlu olarak 50 gram ton balığı ya da 1 dilim tam buğday ekmeği ile 30 gram ton balığı. Tercih sizin.

20. Kraker

20. Kraker

Açlığınızı bastırmanıza yardımcı olacak son alternatifimiz ise, yağsız ve şekersiz kraker. Ama en fazla 20 adet. 'Açtım paketi, bitireyim.' demek yok

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
747
244
106
77
61
38
9