Görüş Bildir
Haberler
Acı Yiyenler Daha Uzun Yaşıyor

Acı Yiyenler Daha Uzun Yaşıyor

Batuhan
05.08.2015 - 15:39

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin Çin’de yaşayan yaklaşık 500.000 kişi ile yaptığı araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler diğerlerine oranla daha uzun yaşıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma ekibinin yedi yıl süren çalışmalar sonunda hazırladığı bilimsel araştırma “British Medical Journal” (BMJ) dergisinde yayınlandı. Yazıda, acı sevenlerin araştırma süresince daha az ölüm rizikosu olduğunun belirlendiği yer aldı. Pekin Üniversitesi Kliniğini’den Jun Lv ve arkadaşları kalp kan dolaşımı hastalıkları, kanser ve solunum yolu hastalıklarına bağlı ölüm rizikolarının, acı sevenlerde diğerlerine oranla yüzde 14 daha az görüldüğünü belirttiler.

Araştırmacılar, acı biberin acı olmasını sağlayan “Kapsaisin”’nin krebs hücrelerinin oluşmasını engellediği, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini sağlıklı tuttuğunu bilimsel makalelerinde belirtiyorlar. Baharatın antibakteriyel özelliğine dikkati çeken bilim insanları, araştırmaya katılanlardan herhangi bir enfeksiyonla yaşamını yitirenlerin sayısının oldukça az olduğunu belirtirken, bunun acı yemekle sağlanıp sağlanmadığı konusunda henüz kesin bir şey söyleyemediklerini belirtiyorlar.

Acı araştırması Çin’in değişik kentlerinde yaşayan 500.000 kişi arasında yapılmış. Bu kişiler sürekli olarak merkeze beslenme şekilleri konusunda bilgi aktarmış. Yedi yıl süren araştırmalar esnasında toplam 22.224 kişi yaşamını yitirmiş. Araştırmaya katılanların yüzde 57’si yaklaşık olarak haftada bir acılı yerken, yüzde 31’i haftada altı-yedi gün acılı yemiş. Kalan yüzde 12 kişi ise haftada bir-iki veya üç-beş kez acılı yemekler yemiş. Değişik acı kırmızı biber çeşitleri, yemeklerde baharat olarak kullanılmış. Acılı yiyen erkek ve kadınlar arasında ölüm rizikosunun aynı oranda olduğu araştırmada saptanmış, fakat alkol kullananların diğerlerine oranla daha güçsüz olduları da araştırmada yer aldı.

Araştırma, Çin Doğal Bilim Vakfı, Çin Bilim Bakanlığı ve bazı İngiliz vakıflarının parasal katkılarıyla yapılmış. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

''Yedi yıl süren araştırmalar esnasında toplam 22.224 kişi yaşamını yitirmiş.'' biberlere zehir mi koymuşlar la yoksa

Nick Fury

Acı iyidir...

ZESO

bende acı acı yerdim :) Hatay dan acı yemeyi severler :)