Görüş Bildir
Haberler
AC/DC Davulcusu Phil Rudd'ın Davası Düştü

AC/DC Davulcusu Phil Rudd'ın Davası Düştü

Onedio Medya
07.11.2014 - 16:15 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 17:14

Avusturalyalı hard rock grubu AC/DC'nin davulcusu Phil Rudd hakkındaki 'cinayet planladığı' yönündeki suçlamalar düşürüldü.

Phil Rudd'ın avukatı, müvekkili hakkındaki suçlamanın düşürülmesinin kanıt yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Avukat Paul Mabey, bu suçlamanın hiçbir zaman yapılmamış olması gerektiğini ve müvekillinin suçlamayla ilgili 'her türlü yasal yola' başvurmayı düşündüğünü belirtti.

Mabey, bu iddialar çevresinde dönen 'propogandanın' ve 'sansasyonel haberciliğin' müvekkiline 'tarifsiz' zarar verdiğini söyledi.

Phil Rudd, hâlâ uyuşturucu bulundurmak ve ölümle tehdit etmek suçlamalarıyla karşı karşıya.

Ancak avukatı Mabey uyuşturucu suçlamalarını 'küçük ve önemsiz' olarak değerlendirdi ve müzisyenin 'ölümle tehdit etmek' suçlamasına karşı kendisini savunacağını belirtti.

Rudd, bu suçtan ceza alması halinde en fazla yedi yıl hapis yatacak.

AC/DC daha evvel yaptığı açıklamada planladıkları turnelerin Phil Rudd hakkındaki haberlerden etkilenmeyeceğini söylemişti.

AC/DC, tüm zamanların en çok kazanan müzik gruplarından biri olarak kabul ediliyor.

Phil Rudd, Yeni Zelanda'da cinayet planlamaya teşebbüs etmekle suçlanmıştı.

Polis, Perşembe günü 60 yaşındaki müzisyenin Yeni Zelanda'nın North Island bölgesindeki evine baskın düzenlemiş ve Rudd, mahkeme karşısına çıkarılmıştı.

Rudd, kefaletle serbest bırakılmış ve mahkeme, Rudd'ın iddia edilen suçlamayla alakalı kişilerle iletişim kurmasını yasaklamıştı.

Ancak davacı avukat Greg Hollister-Jones, Cuma günü yaptığı açıklamada davayı tekrar gözden geçirdiklerini ve ellerinde yeterli kanıt olmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

Yerel medya, Rudd'ın 'cinayet planlarının' iki adamı hedeflediğini öne sürdü. Hakim, bu iki ismin yanında, planlarda yer aldığı iddia edilen tetikçinin isminin de gizli kalmasına hükmetti.

'Kastedilen tetikçi', Yeni Zelanda Herald Gazetesi'ne verdiği demeçte 'meselenin çok abartıldığına inandığını' söyledi. Kendini tetikçi değil, 'aile babası' olarak tanımlarken, dostu olarak gördüğünü belirttiği Rudd'a yöneltilen suçlamaların 'boş laf' olduğunu ifade etti.

BBC'nin Sydney muhabiri Jon Donnisson, Phil Rudd davasıyla ilgili gelişmelerin Yeni Zelanda polisi için küçük düşürücü olacağını söylüyor.

Rudd, 27 Kasım'da tekrar mahkeme karşısına çıkacak. AC/DC ise yeni albümünü 2 Aralık'ta piyasaya sürecek.

Davulcu Rudd, 1983 yılında AC/DC'den çıkarılmış, 1994'te gruba tekrar katılmıştı.

Öte yandan, grup üyelerinin son günlerde ortaya çıkan bir fotoğrafında Rudd'ın olmaması, internette davulcunun grupta hâlâ var olup olmadığı söylentilerine yol açtı.

  • AC/DC, Avusturalya'dan çıkan en büyük müzik gruplarından biri. Grup aynı zamanda tüm zamanların en fazla kazanan müzik gruplarından biri olarak görülüyor.

  • 'Highway to Hell', 'You Shook Me All Night Long', 'Back in Black', 'Hell's Bells' ve 'Dirty Deeds Done Cheap', grubun en ünlü hit parçaları arasında.

  • Grup 1973'te Malcolm ve Angus Young kardeşler tarafından kuruldu. Young kardeşlerin isim babası olduğu grubun adı, logolarındaki şimşek işaretindeki gibi 'alternating current direct current' (alternatif akım doğru akım) sözünün kısaltmasından geliyor.

  • Baş gitarist Angus, konserlerinde sık sık okul üniforması kostümü giymesiyle de biliniyor.

  • 2014'te Malcolm'ın rahatsızlığı sonucu ayrılmasına dek, grubun asla değişmez iki üyesi Young kardeşlerdi.

  • Yıllar geçtikçe bir düzineden fazla kişi gruba katıldı; 1980'de alkol zehirlenmesinden ölen merhum şarkıcı Bon Scott da buna dahildi.

  • Grup, 2003'te Rock and Roll Hall of Fame (Şöhretler Kulübü) resmi üyesi oldu.

BBCTürkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0