Görüş Bildir
Haberler
ABD'li Eski Bakan Anılarını Yazdı: 'Külliye'nin Kapısını Kıracaktım'

ABD'li Eski Bakan Anılarını Yazdı: 'Külliye'nin Kapısını Kıracaktım'

Emre Ordu
25.01.2023 - 17:58 Son Güncelleme: 25.01.2023 - 18:05

ABD'de Donald Trump döneminin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo anılarını kitaplaştırdı. Pompeo, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin Beştepe'deki Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin uzaması üzerine kapıyı kırmaya çalıştığını öne sürdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın önce CIA Direktörü, sonra Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompeo,  'Never Give an Inch: Fighting For The America I Love' (Asla En Ufak Taviz Vermeden: Sevdiğim Amerika İçin Mücadele Ederek) adını verdiği anı kitabını yayımladı. 

Pompeo kitabında Ekim 2019'da dönemin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Ankara'ya yaptıkları ziyareti anlattı. Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun aktardığına göre Pompeo, kitabında, şunları yazdı:

'Erdoğan'ın sarayına vardığımızda, 'birkaç dakikalığına' Başkan Yardımcısı ile baş başa görüşmek istediğini söyledi. Yarım saat kadar sonra ev sahiplerine Başkan Yardımcısı'nı görmem gerektiğini söyledim. Ses çıkmadı.

20 dakika daha geçti ve artık kararlıydım. İzin almadan koridoru geçtim ve Erdoğan ile Başkan Yardımcısı'nın görüştüğü odanın kapısını açmaya çalıştım. Kilitliydi. Daha sonra mevkidaşıma kapıyı kıracağımızı söyledim.'

"15 Temmuz belgeseli çok çirkindi"

"15 Temmuz belgeseli çok çirkindi"

Pompeo, kitabında, Pence'e de kendisine 2017'de Türkiye'ye CIA direktörüyken yaptığı ziyarette izletilen 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki belgeselin izletildiğinden 'endişe ettiğini' belirtti. Pence, kitapta, 'O video o kadar uzun ve çirkindi ki bir akıl sağlığı sorunu saydım' ifadelerini kullandı.

Pompeo, kapıyı kırma girişiminin güvenlik ekibinin Türk güvenliklerin agresifleşmesine sebep olacağı konusunda korktuğunu, ancak böyle olmadığını kaydetti. Pompeo, Türk güvenlik görevlilerinin kapıyı açtığını ve kendisinin de Pence ve Erdoğan arasında yapılan görüşmeye katıldığını yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
29
11
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

oooo abede seçim yaklaşınca yalandan erdoğan düşmanlığına başladı yine nasılsa bu halk yer 20 yıldır aynı cia politikası değiştirmeye bile gerek yok

Enkidu An

İsveç, Hollanda ve sırada abd akp ye mağduriyet için puan kazandırma çalışmalarına başlamış.