Görüş Bildir
Haberler
ABD Hazine Bakanlığı Açıkladı: Bakan Akar, Soylu ve Dönmez Yaptırım Listesine Alındı

ABD Hazine Bakanlığı Açıkladı: Bakan Akar, Soylu ve Dönmez Yaptırım Listesine Alındı

Ulaş
15.10.2019 - 01:39

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara tabi olan üç kişinin Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump Twitter'dan yaptığı açıklama ile yaptırım yapılacak kişilere ilişkin kararname imzalayacağını açıklamıştı. 

Açıklamanın ardından Hazine Bakanlığı'nın sitesinde yayımlanan kararnameye göre,  Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptırım listesine alındı.

VOA'nın aktardığı bilgiye göre, açıklamada, Türk hükümetinin attığı adımların ''masum sivilleri tehlikeye attığı ve IŞİD'i yenilgiye uğratmaya yönelik mücadeleye zarar verdiği'' belirtildi. 

Açıklamada, söz konusu bakanlıklar ve yetkililerin yaptırım listesine alınmasının 'Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliği ve istikrarını daha fazla bozan eylemlerinin bir sonucu olduğu'' kaydedildi.

ABD Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Gerekli görülürse Türkiye Hükümeti yetkililerine ve kurumlarına ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız'' ifadesi kullanıldı.

Trump Twitter'dan Türkiye'ye uygulanacak ekonomik yaptırımları duyurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
65
40
29
19
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
panpelinist1

Şahısa yönelik yaptırımlar ne içeriyor ki mesela, Trump Tower’a çıkılmasını mı engelliyorlar? Yani bu adamlar artık tepeden New York manzarası seyredemeyecek... Devamını Gör

soztekin

Her hangi bir bilgim yok sadece tahmini yazıyorum. Büyük ihtimal bu üç ismin Amerikada mülkleri ve amerikan bankalarında paraları var. Bu yüzden bu üç isme y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ohh ohh birileri yine dolarları istifledi herhalde :))))

tv-kumandasi

Allah aşkına isim listesine bakın, 1. iç işleri bakanı (dış ilişkiler bakanı olması gerekmezmiydi ) 2. Enerji bakanı ( suriye ile ilgili ne alaka amaç doğal ... Devamını Gör